Ontinyent inicia la programació de "Majors Actius" amb més d'una dotzena d'activitats culturals, esportives i viatges organitzats

L'oferta incorpora com a novetat les "passejades inclusives" que posaran en contacte a persones voluntàries amb altres que necessiten acompanyament per passejar

Guardar

Jorge Rodríguez i José Rafael Sanchis
Jorge Rodríguez i José Rafael Sanchis

La regidoria de Majors Actius i Promoció de l'Autonomia de l'Ajuntament d'Ontinyent ha iniciat aquest mes de gener la programació quadrimestral de "Majors Actius" el programa municipal de promoció de l'envelliment actiu, que inclourà més d'una dotzena d'activitats culturals, esportives i viatges organitzats a les pròximes setmanes.

El regidor de l'àrea, José Rafael Sanchis, explicava que es tracta "d'una programació variada, que pretén potenciar un estil de vida saludable i també afavorir la formació de les persones i gaudir del temps d'oci, sense deixar a ningú arrere i sempre seguint les recomanacions sanitàries enfront de la Covid-19", assenyalava.

Una de les primeres cites serà la presència de l'escriptora Anna Freixas al Teatre Echegaray el 26 de gener a les 19:00 hores per a presentar el seu llibre "Yo Vieja", relacionat amb l'envelliment actiu. La programació inclou també la novetat de dues "passejades inclusives" els dies 5 i 26 de març a les 9:30 hores. Mitjançant aquesta iniciativa, persones voluntàries podran ajudar a altres que tinguen dificultats o impossibilitat de caminar, per tal de fer un passeig, i compartir posteriorment un esmorzar de germanor.

També pel que fa a l'activitat física es comptarà des del 25 de gener amb classes de gimnàstica al trinquet municipal, impartides per professionals formats al Campus ontinyentí, mitjançant una col·laboració de l'Ajuntament i la Universitat de València. Una altra activitat serà la realització de rutes botàniques de poca distància i dificultat baixa on s'explicaran les propietats medicinals de diferents plantes del terme, i que tindran lloc els dies 13 i 27 de febrer, 6 i 27 de març.

Un altre habitual punt d'interés per a les persones usuàries del programa són els viatges organitzats en autobús, que en aquesta ocasió inclourà visites guiades a Alacant el 28 de gener; València i el Palmar el 25 de febrer; Xàtiva i Anna el 25 de març; i Oriola el 29 d'abril. A més a més, el 5 de febrer donaran inici les classes de balls tradicionals al CIM de Sant Rafel amb la col·laboració de l'Associació Amics del Ball; i al llarg dels mesos de gener a abril es podrà assistir a diferents representacions teatrals a la ciutat, sent la primera d'elles la de l'obra "Malvivir" amb Aitana Sánchez-Gijón el 28 de gener al Teatre Echegaray.

Des de la regidoria s'ha recordat que per tenir més informació i fer reserves es pot telefonar al 674753038 en horari de 10:00 a 14:00 hores, destacant-se especialment l'interés de no esperar per apuntar-se en les activitats que van a iniciar-se als pròxims dies i al primer dels viatges en bus, que permetrà visitar el 28 de gener diferents indrets de la ciutat d'Alacant, entre ells el "Museu del Torró".

Arxivat a:

Destacats