Ontinyent inicia l'activitat "Barris Esportius" amb un torneig de basquet 3x3

Guardar

ontinyent
ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent durà a terme aquest cap de setmana una nova activitat d'impuls a la pràctica esportiva a la ciutat: sota el nom de "Barris Esportius" s'organitzarà un torneig de bàsquet 3x3 a l'estil nord-americà, adaptat per a totes les edats, amb la col·laboració del Club Martínez Valls Bàsquet, que tindrà lloc a les noves zones esportives urbanes creades als parcs de Pere IV, Sant Rafel, el Llombo i Benarrai.

El regidor d'esports, Óscar Borrell, explicava que "amb Barris Esportius volem impulsar l'aprofitament dels 5.000 m² de nous equipaments esportius amb què hem equipat recentment als parcs de Sant Rafel, Pere IV, el Llombo i el Passeig de Benarrai, per tal que es converteixen cada volta més en llocs de foment de l'oci saludable i de socialització entre les persones", explicava. A tal efecte, la regidoria d'Esports ha organitzat aquest torneig, "que es desenvoluparà seguint el model dels torneigs clàssics que s'iniciaren fa dècades a les zones esportives dels parcs Estats Units, obert a la participació de xics i xiques des de benjamí a sènior", explicava.

Per organitzar la competició, l'Ajuntament compta amb la participació de Nico Sánchez, educador social i expert en aplicació de l'oci juvenil com a eina d'integració social, qui explicava que "tot i que a través del club i els col·legis ja tenim alguns equips apuntats, les inscripcions estan obertes i poden acudir tant equips conformats com xiquets i xiquetes a títol individual, perquè podrem fer equips in situ, especialment en la modalitat infantil", assenyalava.

La primera jornada de competició serà aquest diumenge 27 d'octubre als parcs de Sant Rafel (en categoria infantil) i Pere IV (sèniors), mentre que la segona jornada es durà a terme diumenge 3 de novembre al Parc del Llombo (alevins) i Benarrai (benjamins). Les competicions es desenvoluparan sempre de 10.30 a 13.30 hores, els equips seran mixtes (poden participar indistintament xics i xiques) i la inscripció serà totalment gratuïta i podrà fer-se el mateix dia.

III Marxa BTT Ombria Extrem aquest cap de setmana

També aquest diumenge tindrà lloc altra destacada activitat esportiva a la ciutat: la III Marxa BTT Ombria Extrem, prova organitzada pel Club Ciclista Ontinyent i el Club Radical Bike amb el suport de l'Ajuntament que recorrerà més de 40 km amb un desnivell al voltant dels 1.000 metres. El regidor d'Esports, Óscar Borrell; i representants del Club Ciclisme d'Ontinyent i el Club Radical Bike han donat detalls de la competició, que tindrà eixida i meta al Poliesportiu Municipal, i que servirà per a retre homenatge al desaparegut ciclista local Manuel Ureña, comptant-se amb la col·laboració del seu club "El Vici de la Bici" d'Ontinyent.

La carrera començarà a les 9.00 h des del Poliesportiu Municipal i recorrerà, durant més de 40 km les zones d'ombria de les serres del terme. Tota persona aficionada al ciclisme podrà inscriure's, fins a finals d'aquesta setmana, a través de la web www.sportmaniacs.com al preu de 17 euros els federats i 20 els no federats; o el mateix dia de la prova al poliesportiu, al preu de 20 euros els federats i 25 els no federats, incloent-hi a la borsa del corredor una samarreta tècnica de la marca "Lurbel" valorada en 32 euros. Les categories en què es podrà competir serà juniors, elit, Sub-23, màster 30-40-50, fèmines i elèctriques.

Des de l'organització s'ha animat als veïns i veïnes d'Ontinyent i localitats veïnes a participar sense importar ser o no ciclistes professionals i gaudir de la bellesa de l'entorn i paisatges de la ciutat.

Destacats