Ontinyent incorpora una brigada forestal de la xarxa "Natura 2000" per efectuar tasques de conservació i millora de l'entorn natural

La regidora de Sostenibilitat dona la benvinguda a l'equip que durà a terme accions de desbrossament, eliminació d'espècies invasores o adequació i recuperació d'espais

Guardar

Brigada forestal de la Xarxa "Natura 2000"
Brigada forestal de la Xarxa "Natura 2000"

Ontinyent ha incorporat una brigada forestal de la Xarxa "Natura 2000" depenent de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, que durà a terme durant els propers mesos diferents tasques de conservació i millora de l'entorn al terme tant d'Ontinyent com dels municipis veïns.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, donava aquest dimarts la benvinguda a l'equip que durà a terme diferents treballs durant els propers mesos. Ho feia en un magatzem municipal adjacent al cementeri, on l'Ajuntament ha instal·lat una caseta per emprar com a base i cedit un espai tancat perquè la brigada puga estacionar vehicles. La regidora tenia paraules d'agraïment per a la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient per aquesta "nova aposta per la cura i el manteniment del nostre entorn".

Entre les actuacions que l'Ajuntament ha proposat executar a aquesta nova brigada es troben la realització de tasques de desbrossament al paratge de l'Ombria; eliminació d'espècies invasores a les zones del Pou Clar i Fuset; control d'espècies arbustives que puguen competir amb repoblacions com la del Barranquet de la Barberana; recuperació de l'espai de la Font de Ballester; o adequació i desbrossament de l'accés a la senda del Barranc dels Tarongers, entre d'altres. La brigada prestarà servei inicialment fins al 20 de maig a través de l'empresa Vaersa, tot i que està previst que el seu programa d'accions es perllongue posteriorment.

La Xarxa Natura 2000​ és el principal instrument per a la conservació de la natura a la Unió Europea, gestionada a través dels seus països membres i dividida en zones Especials de Conservació. La seua finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els hàbitats més amenaçats d'Europa, contribuint a detenir la pèrdua de biodiversitat ocasionada per l'impacte advers de les activitats humanes i consolidar un ecosistema i una gestió en xarxa d'espais protegits d'interés comunitari.

Destacats