Ontinyent fomentarà la lectura amb “biblioparcs" que permetran accedir a llibres als espais verds de la ciutat

La regidoria de biblioteques destina el 60% de la partida per adquisició de llibres a atendre peticions i suggeriments de la ciutadania

Guardar

IMG_9886
IMG_9886

L'Ajuntament d'Ontinyent farà un nou pas endavant en el foment de la lectura amb la posada en marxa dels "biblioparcs", que permetran accedir a llibres als espais verds de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa de la regidoria de Biblioteca, Publicacions, Museus i Casa de Cultura, des de la qual el seu responsable, el regidor Ferran Gandia, destacava que "es tracta d'un projecte que es troba en fase d'estudi, però que compta amb una partida pròpia de 5.000 euros als pressupostos de 2021 i que per tant podrem executar al llarg de l'any", avançava.

Gandia explicava que la intenció "és fomentar la lectura i l'animació lectora per a totes les edats, en aquest cas, en l'àmbit dels parcs i zones verdes de la nostra ciutat, posant xicotetes Biblioteques a l'abast de tot el món, per gaudir-la als moments d'estada als nostres espais verds dins la ciutat". El projecte pilot es posarà en marxa en diferents barris alhora, amb material bibliogràfic prèviament seleccionat d'entre el material que anualment es rep com a donació per part de la ciutadania, a banda de material que puga retirar-se per qüestions d'espai als centres bibliotecaris.

El regidor explicava altres partides contemplades als pressupostos de 2021 i relatives a la seua àrea de gestió, tot destacant que es mantindrà l'import de la partida anual de 15.000 euros per a adquisicions, una partida de la qual destacava que "respon en bona part a les peticions i suggeriments de la ciutadania, ja que el 60% del material que s'adquireix en atenció a demandes ciutadanes, lògicament amb revisió dels funcionaris del departament", assenyalava. A més a més, es comptarà amb 5.000 euros per a activitats de ponència, mantenint l'increment del 300% que es va introduir al pressupost d'enguany, i que permet desenvolupar activitats d'animació lectora i promoció de la lectura, com els dies del llibre o de les Biblioteques.

Com a regidor responsable dels museus, el departament d'arqueologia i les exposicions, Ferran Gandia explicava que en 2021 el pressupost per a activitats museístiques es duplica (de 3.000 a 6.000 euros), amb idea de seguir avançant en l'oferta d'una programació estable i de qualitat d'exposicions a la Casa de Cultura Palau dels Barons de Santa Bàrbara i MAOVA. "Per a aquest equip de Govern és important oferir activitat expositiva, perquè com hem pogut veure en les exposicions recents en aquest any difícil (com les de la DANA, Cesc Biosca o Fets d'Aigua), si hi ha propostes atractives, la ciutadania respon". La partida per a publicacions del MAOVA es manté i també la del Servei d'Arqueologia.

Ferran Gandia també posava en relleu l'obtenció d'un total d'11.500 euros en subvencions de la Conselleria i la Diputació de València, en concepte de millores en conservació, publicacions, exposicions, activitats i patrimoni, que des de l'àrea de Cultura s'han dirigit a propostes i despeses del departament d'Arqueologia i Maova. A més a més s'han obtingut 2000 euros de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i s'ha renovat el Conveni amb la Societat de Festers per a la cessió de la seua sala d'exposicions temporals com a possible espai expositiu per a la ciutadania.

Destacats