Ontinyent farà un taller participatiu per explicar els canvis al projecte de la nova Plaça de la Concepció

L'empisat decoratiu, l'enllumenat i la circulació en vehicle per un tram de la plaça són alguns dels aspectes que han registrat canvis respecte a la proposta inicial

Guardar

Jorge Rodríguez i Joan Sanchis
Jorge Rodríguez i Joan Sanchis

L'Ajuntament d'Ontinyent organitzarà el pròxim 25 de gener un nou taller per explicar a la ciutadania els canvis introduïts al projecte de la nova Plaça de la Concepció, al marc del procés participatiu impulsat pel consistori de manera prèvia a la remodelació d'aquest espai. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor de Territori, Joan Sanchis i diverses regidores i regidors de l'Ajuntament, visitaven al pati del Museu Tèxtil l'actualització de l'exposició gràfica en panells sobre el projecte, on es contemplen ja aquests canvis, i que estarà oberta al públic diàriament des del pròxim dilluns, de 9:00 a 18:00 hores.

Durant la visita, el primer edil destacava que "després de 50 anys sense intervencions en aquest espai, volem el màxim consens, i d'ací aquest intens procés de participació dins del qual, entre altres coses, vam presentar un primer esborrany que va ser debatut amb la ciutadania a una jornada amb l'arquitecte redactor, que hem modificat atenent els suggeriments ciutadanes i que té com a resultat aquest segon esborrany que presentem ara", assenyalava.

Entre les principals novetats es troben el manteniment del ratllat en "zig-zag" de l'actual empisat decoratiu de la plaça; el canvi de l'enllumenat aeri proposat per altre de caràcter més clàssic; o la inclusió al disseny final d'un tram de pas de vehicles entre la baixada des del carrer Músic Úbeda i l'eixida cap a la rodona de Moros i Cristians, tal com demanaven els comerciants de la zona.

Per la seua banda, el regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que les novetats ja han estat exposades aquesta setmana als comerciants en una reunió, a la qual van valorar positivament la inclusió d'aquestes modificacions. Igualment, avançava que l'execució del projecte, que tindrà un pressupost del voltat de 2 milions d'euros subvencionats per la Diputació de València, està previst que s'inici a l'últim trimestre d'enguany, una volta s'aprove el projecte definitiu i es licite. Sanchis lligava aquesta actuació a altres com la II Fase del Museu Tèxtil, la remodelació de la Glorieta o la creació del parc inundable de la Cantereria "que, al seu conjunt, van a suposar un important impuls a aquesta zona de confluència dels barris de Sant Josep, Sant Rafel i Poble Nou i que també és un dels principals accessos a la ciutat", apuntava.

El taller participatiu del 25 de gener tindrà lloc des de les 19.30 hores al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, amb accés lliure fins a completar l'aforament. Des de l'Ajuntament d'Ontinyent s'animava a la ciutadania "a visitar l'exposició i a acudir al taller, amb el que encarem la recta final cap a l'inici d'aquesta actuació urbanística tan important", manifestaven.

Destacats