Ontinyent fa front comú contra els efectes de la pandèmia aprovant el pressupost per a 2021 per unanimitat

L’Alcalde i els portaveus coincideixen en destacar com a “històric i exemplar” l’acord que permet traure endavant un pressupost "expansiu, social, verd i generador d'ocupació”

Guardar

IMG_9849b
IMG_9849b

El Ple de l’Ajuntament aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el pressupost municipal per a 2021, uns comptes municipals per un import de 41’6 milions d’euros i amb una inversió de 14’5 milions, amb els que es pretén fer front comú als efectes de la crisi de la Covid-19, i que són fruit d’un acord que es qualificava com a "històric i exemplar".

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment per a la regidora d’Hisenda i l’equip d’intervenció municipal pel seu treball per tirar endavant en temps i forma un pressupost que definia com "expansiu, social, verd i generador d'ocupació". L’alcalde agraïa als portaveus dels diferents grups "per una tasca de consens i cerca de punts d’encontre, que demostra que les diferències legítimes no impedeixen arribar a acords pel bé de la ciutadania, un model que desitgem que servisca d’exemple per a altres administracions".

La responsable d’Hisenda i portaveu de la Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix, destacava que els pressupostos per a 2021 "són uns comptes d’unitat i treball en comú per a un moment històric, amb més inversió i despesa social sense apujar impostos. Tot i tenir una ampla majoria, des del nostre partit hem pensat que era important trobar un consens per traure endavant un acord que marcarà els propers anys, demostrant així que les coses en política es poden fer d’altra manera, es poden fer be. Hui és un gran dia", manifestava.

La portaveu del Partit Popular, Mercedes Pastor, posava de relleu la importància "d’aparcar les diferències polítiques, davant un any com 2021, on tots hem d’actuar des de la màxima unanimitat i responsabilitat, com ja vam fer des del nostre grup donant suport al pla Tornem Junts. La ciutadania mereix que els seus representants donem la talla en moments delicats com estos, i actuar per frenar la vulnerabilitat econòmica i social provocada per la pandèmia sense deixar d’impulsar projectes per a Ontinyent", assenyalava.

Des de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, incidia en que "en temps de dificultats la cooperació política ofereix certesa i confiança als treballadors i treballadores, empreses, col·lectius i associacions que estan passant-ho mal en la salut, l’economia i la vida en general. En aquest context cal mes que mai demostrar responsabilitat i arribar a acords positius pel be d’Ontinyent. És el govern local qui confecciona el pressupost, no és el nostre al 100%, però valorem positivament la incorporació de partides que responen als eixos que defensem que són les inversions socials, el foment de l'economia local i l'aposta per la sostenibilitat", manifestava.

Un pressupost que creix un 20% respecte a l’any anterior

El pressupost, amb 41’6 milions d’euros, és un 20% superior a l’anterior, incloent 14’5 milions d’euros d’inversions, entre les que es troben les del programa "Ontinyent Evoluciona amb Europa", finançat amb els fons europeus FEDER, que inclourà fons per regenerar la Cantereria; la compra de dos nous autobusos urbans; la millora energètica al poliesportiu; l’adequació de la planta baixa de l’Ajuntament; la remodelació del carrer Sant Antoni i la Plaça de la Concepció; la rehabilitació del Pont Vell i les muralles o la creació d’una via ciclopeatonal que comunicarà amb l’hospital, així com la implantació del servei de préstec de bicis elèctriques.

Entre les partides que s'incrementen per fer front als efectes de la pandèmia es troben les que afecten a la neteja i desinfecció d’edificis públics, neteja viària i recollida de fem; les relatives a la millora de condicions de vida dels col·lectius més vulnerables; o a la promoció econòmica amb noves dotacions per a accions com els xecs "Tornem Junts" i el Pla d’Obres i Serveis del mateix nom. A l’apartat d’inversions també destaquen les previstes als col·legis i instituts dins el pla "Edificant".

Destacats