Ontinyent enguany ha rebut 1,3 milions d'euros de subvencions d'administracions i organismes públics

Guardar

Ontineynt subvencions
Ontineynt subvencions

L'Ajuntament d'Ontinyent ha ingressat enguany 1,3 milions d'euros procedents de subvencions convocades per diferents administracions i organismes públics. En concret, de gener a octubre, l'Ajuntament que presideix Jorge Rodríguez ha aconseguit que li siguen aprovats un total de 29 projectes presentats a línies d'ajudes de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, Govern d'Espanya, Fons Europeus o la Càmara Espanya, segons les dades de la comptabilitat municipal.

Aquests ingressos han obligat el Govern d'Ontinyent a aprovar modificacions a l'alça del pressupost ordinari, fet que per a la regidora d'Hisenda, Natalia Enguix, no és cap contratemps "perquè els ingressos extraordinaris sempre són benvinguts". A més, ha afegit que Ontinyent rep tantes subvencions a conseqüència de la presentació de "bons projectes", fruit d'un treball tècnic "molt rigorós". La regidora d'Hisenda d'Ontinyent ha destacat també que "hi ha hagut un canvi profund en la concessió de les ajudes amb el govern del Botànic. Ara es concedeixen als que presenten projectes treballats i rigorosos; s'ha acabat el temps del clientelisme i el besamans, per sort".

Les 29 ajudes obtingudes per concurrència competitiva han permés incrementar serveis, realitzar més activitats o executar més inversions. La primera tinenta d'alcalde ha destacat dels 1,3 milions d'euros les ajudes per a modernitzar els polígons industrials, la cultura, la promoció turística o els serveis socials, així com els diners obtinguts per a la difusió de les festes i les tradicions locals. Enguix ha puntualitzat que en aquest repàs de les ajudes concedides de manera extraordinària no s'inclou el Pla Edificant, que representarà una inversió de 20 milions d'euros per a centres educatius, els 5 milions de l'EDUSI, provinent dels fons europeus, els diners del fons de cooperació municipal o els plans provincials de la Diputació.

"Des del Govern d'Ontinyent no deixarem passar cap ajuda a la qual puguem optar", ha declarat Enguix, i ha agraït el treball tant dels tècnics de les diferents àrees com el que es dedica a la captació de subvencions, perquè són "clau" perquè Ontinyent continue sent un dels municipis que major percentatge acumula de subvencions concedides sobre projectes presentats.

Destacats