Ontinyent crearà un aparcament gratuït de 150 places abans que s'inicie la reforma del carrer Sant Antoni

L'Ajuntament aprofitarà la terra sobrant de les obres de Benarrai per a adequar un nou espai d'estacionament en l'entorn de la plaça Ovidi Montllor

Guardar

Zona on se situarà l'aparcament gratuït a Ontinyent
Zona on se situarà l'aparcament gratuït a Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent crearà un aparcament gratuït de 150 places entorn de la plaça Ovidi Montllor abans que s'inicie l'obra del carrer Sant Antoni. El consistori ontinyentí ha iniciat ja els moviments de terra, que permetran que a Ovidi Montllor es passe de les 55 places actuals fins a 205, quadruplicant l'actual espai d'estacionament. El regidor de Territori, Joan Sanchis, ha explicat que aquestes noves 150 places serviran com a alternativa als veïns de la zona davant la pèrdua de les 68 que s'eliminaran a conseqüència de la reurbanització de la Plaça de Sant Antoni, a uns 200 metres del pàrquing d'Ovidi Montllor.

Joan Sanchis explicava que aquesta actuació ja va estar exposada públicament "in situ" en la reunió que l'alcalde Jorge Rodríguez, regidors i tècnics municipals van mantenir a finals de setembre amb el veïnat de Benarrai per explicar-los els últims detalls de les obres que durant els pròxims 7 mesos invertiran 565.000 euros a resoldre el problema de les inundacions a la zona: "per crear la zona de laminació prevista amb zona verda inundable de 2.500 m² s'ha de traure una gran quantitat de terra, i vam veure la possibilitat aprofitar-la en la zona adjacent, per ampliar el pàrquing d'Ovidi Montllor i oferir així una alternativa al veïnat de la zona davant la pèrdua de places en Sant Antoni. El carrer Sant Antoni està a poc més de 200 metres del pàrquing d'Ovidi Montllor, i les noves places són més del doble de les que es perden, així que pensem que l'impacte d'aquesta actuació va a ser positiu", manifestava.

Si bé els moviments de terra tenen lloc ara i durant les pròximes setmanes, l'adequació de les noves places d'estacionament requeriran una intervenció posterior per tal de deixar-les en condicions òptimes per al seu ús. Aquesta intervenció inclourà tasques de col·locació de sahorres, asfaltatge d'accessos, enllumenat, senyalització i delimitació. Es preveu que l'ampliació del pàrquing d'Ovidi Montllor siga una realitat a inicis de 2022, de manera prèvia a l'actuació de la Plaça de Sant Antoni, que ja va estar presentada al veïnat i que, recordava el regidor, "va en la sintonia del que es va plantejar al procés Ontinyent Participa, d'on va sorgir la idea, i del grup de treball i els tallers que es van posar en marxa posteriorment. Una proposta que dona prioritat als i les vianants; ponderant la importància d'aquesta zona per a les festes i tradicions com les fogueres i processons, i sobretot la qualitat de vida de les persones", concloïa.

Arxivat a:

Destacats