Ontinyent crea dos habitatges d'acollida per a dones víctimes de la violència masclista

L'alcalde i la regidora d'Igualtat presenten la iniciativa pionera en l'àmbit municipal valencià, i anuncien la dotació a l'APP de l'Ajuntament d'un apartat específic per atendre aquesta problemàtica

Guardar

L'alcalde Jorge Rodríguez i la regidora d'Igualtat Natalia Enguix
L'alcalde Jorge Rodríguez i la regidora d'Igualtat Natalia Enguix

Ontinyent comptarà en breu amb dues vivendes d'acollida per a dones víctimes de la violència masclista, pioneres en l'àmbit municipal a la Comunitat Valenciana. L'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, intervenien aquest dijous en una roda de premsa en la qual es donaven detalls de la iniciativa, coincidint amb la jornada del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Jorge Rodríguez posava en relleu que en la lluita contra la violència de gènere "és essencial reivindicar, perquè no hi ha cap dret que s'haja aconseguit sense reivindicacions. Però també és important treballar, i per això presentem un recurs que farà que aquestes dones en especial situació de vulnerabilitat tinguen on estar i trobar-se protegides", manifestava. Així, tal com explicava Natàlia Enguix, s'han reformat i equipat dues vivendes de propietat municipal, una d'elles com a recurs d'emergència 24 hores per a cobrir necessitats durant fins a 15 dies; i altra com a un recurs on les dones i els seus fills i filles podran residir durant aproximadament de 6 mesos.

Les dues vivendes ja estan reformades i equipades, i ara està ultimant-se el reglament d'ús d'aquestes, comptant amb l'assessorament jurídic dels tècnics municipals i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Enguix explicava que precisament aquesta setmana es presentava la proposta de reglament a la Comissió Tècnica de Seguiment de Violència de Gènere perquè els i les membres d'aquesta pogueren fer aportacions a aquesta.

Jorge Rodríguez recordava que la posada en marxa d'aquest recurs, que va a posar-se a l'abast de totes les localitats de la comarca, també suposa completar la totalitat de les propostes pendents d'execució del procés "Ontinyent Participa 2020". L'adaptació d'habitatges per a l'acolliment de víctimes de la violència masclista, presentada per la veïna Ana Piera, va ser una de les propostes més votades en la referida edició. "Açò també dona compte de la sensibilitat de la població d'Ontinyent cap aquesta tragèdia", ha subratllat l'alcalde.

Nou apartat a l'APP municipal sobre violència de gènere

En la roda de premsa d'aquest dijous també es presentava altre nou recurs municipal en la lluita contra la violència de gènere: un apartat a l'APP de l'Ajuntament on en breu es podrà trobar tots els telèfons, informació i serveis disponibles en la ciutat per a l'atenció i informació a les dones víctimes i els seus fills i filles. La regidora d'Igualtat explicava que aquest recurs, que unificarà i farà més accessible tota la informació necessària, també podrà ser útil per als i les professionals que atenen a aquestes persones. Els telèfons donaran accés directe als recursos que es necessite.

Natàlia Enguix també animava a la ciutadania a la participació en les activitats reivindicatives que tenen lloc aquesta setmana: aquest dijous a les 19:00 hores a la Plaça Major la lectura d'un manifest per part de diferents membres i representants del Consell de les Dones d'Ontinyent; i diumenge 28 de novembre des de les 12:00 hores a la manifestació contra la violència de gènere i en defensa dels drets de les dones, que tindrà com a punt d'encontre i de partida el Parc de Vicent Andrés Estellés.

Arxivat a:

Destacats