Ontinyent convoca a la ciutadania a participar del seu I Pla d'Infància i Adolescència

El projecte previ a la seua elaboració serà presentat al CIC de Sant Rafel, i serà el punt de partida per coordinar noves accions d'atenció a aquest sector d'edat

Guardar

katty ushina ontinyent
katty ushina ontinyent

La Regidoria d'Infància, Adolescència i Cooperació de l'Ajuntament d'Ontinyent ha convocat a la ciutadania a participar del disseny i execució del I Pla d'Infància i Adolescència del municipi, un projecte que serà presentat aquest divendres 30 d'abril a les 19:00 hores al Centre d'Iniciativa Cultural, i al que es podrà assistir de manera física o telemàtica.

La regidora de l'àrea, Katty Ushiña, explicava que l'elaboració tècnica d'aquest pla és coordinada per un equip d'investigació del Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, dirigit per Raúl Ruiz Callado, professor titular de la Universitat, incloent-hi actes com el d'aquest divendres "dins d'un procés participatiu plantejat amb l'ànim que totes les veus i realitats de la infància i l'adolescència puguen ser tingudes en compte, i que els diferents agents implicats en la realitat infantojuvenil puguen ajudar-nos en aquesta ambiciosa tasca, la d'elaborar un full de ruta que reculla accions, programes i línies estratègiques per atendre els interessos i necessitats dels xiquets, xiquetes i adolescents del municipi durant els anys vinents", manifestava.

El pla contemplarà les necessitats, inquietuds i percepcions d'infants i adolescents, des d'una perspectiva de gènere i des de la necessitat d'incidir i fomentar la cohesió i la inclusió social, i en paraules d'Ushiña "no volem que es perceba com un projecte exclusiu de l'administració local o com la tasca d'un grup de recerca de la Universitat. Volem que la ciutadania participe activament en aquesta il·lusionant tasca. El paper de la ciutadania és tan important com el del grup de recerca i les institucions", manifestava. Per assistir o participar al Pla s'haurà d'omplir un formulari, accessible a través de la web municipal i les xarxes socials.

Destacats