Ontinyent celebra la cavalcada més llarga de la història per a rebre als Reis d'Orient

Ses Majestats arribaran a tots els barris de la ciutat en un itinerari de 10 quilòmetres i amb les famílies a les balconades

Guardar

balcones cavalgata ontinyent
balcones cavalgata ontinyent

Malgrat la crisi sanitària provocada per la Covid-19, cap xiquet i xiqueta d'Ontinyent es quedarà aquesta nit sense el seu regal. Els Reis d'Orient han volgut fer un esforç perquè els més menuts de la casa complisquen els seus desitjos com cada any. Això sí, els veïns i veïnes de la ciutat els podran veure des dels balcons dels seus habitatges per a evitar les aglomeracions.

Així, Ses Majestats visitaran aquesta vesprada la capital de la Vall d'Albaida i arribaran a tots els barris de la ciutat, sent la cavalcada de Reis més llarga de la història en la localitat.

Concretament, s'han previst 10 quilòmetres que multiplicaran per 7 el seu recorregut habitual per tal que totes les famílies puguen contemplar-la des de les seues cases.

EVITAR AGLOMERACIONS

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava fa uns dies en la presentació de l'acte al costat de la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, i el president de l'Associació d'Amics i Amigues dels Reis dOrient, José Quiñones, que "els Reis d'Orient saben que la salut és el primer, i el recorregut que s'ha plantejat té present açò per damunt de tot, tractant que la gent es desplace el mínim possible i evitar les aglomeracions".

El primer edil recordava que "tenim l'obligació de tindre-ho tot preparat perquè els xiquets i les xiquetes gaudisquen de Ses Majestats, però som conscients que tot dependrà del que marquen les autoritats sanitàries".

Àngels Muñoz, per la seua part, posava en relleu que "el recorregut passa per tots els barris i és prou llarg perquè la gran majoria de la gent puga veure la cavalcada des de les finestres i balcons".

En la cavalcada s'inclou també la pràctica totalitat de les places, que seran recorregudes íntegrament per tal d'acollir a aquelles persones que no puguen veure el pas des dels seus domicilis.

EL RECORREGUT COMENÇARÀ A LES 17 HORES

L'itinerari partirà aquesta vesprada a les 17 hores des de la zona verda de El Salvador, en l'accés nord a la ciutat, per transitar posteriorment pels barris de Sant Rafel, La Vila, Llombo, Poble Nou i Sant Josep, amb una comitiva Reial que estarà formada íntegrament per vehicles i carrosses, per tal d'agilitzar el pas. Serà un recorregut ràpid, d'un màxim estimat de 3 hores i mitja, on els patges aniran en vehicles jeeps i els Reis i Jacobo arribaran per separat en carrosses individuals i sense ballets.

José Quiñones pregava a la ciutadania "que contemple el recorregut una única volta, prop del seu domicili, i no busque diferents punts de pas, perquè no és convenient per ningú, i a més a més la policia dispersarà les aglomeracions".

Tant l'alcalde com la regidora i el president de l'Associació coincidien en demanar a la ciutadania "que vegen la cavalcada des de balcons i finestres, que així ho han demanat els Reis, amb els que estarem en contacte, com també amb el departament de Salut Pública".

ALTA ASSISTÈNCIA AL CIRC I TEATRE

El Festival Circ i Teatre d'Ontinyent finalitzava diumenge amb l'espectacle FOR+ una edició atípica a causa de la crisi sanitària que ha destacat per la simultaneïtat de les actuacions en diferents barris.

Malgrat les circumstàncies, el públic de la ciutat ha respost favorablement a la ja tradicional cita nadalenca impulsada per l'Ajuntament, que enguany complia nou anys.

Així, l'assistència de majors i menuts s'ha acostat a l'aforament màxim previst en la majoria de les activitats, que s'han desenvolupat amb total normalitat i complint les mesures de seguretat previstes.

La regidora de Turisme i coordinadora del Festival, Sayo Gandia, explicava que "la ciutadania sap que es compta amb totes les mesures de seguretat, i ha decidit sumar-se a l'aposta per la cultura segura. Mantenir viva l'activitat cultural adaptant-la a l'actual situació era un exercici de responsabilitat per part de l'administració pública per donar suport a un sector que pateix enormement les conseqüències d'aquesta crisi. Un exercici que és possible si es prenen les mesures adequades", destacava.

CULTURA SEGURA

En aquest sentit, a més de la simultaneïtat de vàries de les actuacions als diferents barris i la reducció del format dels espectacles també s'ha inclòs un control d'aforament, públic assistent amb mascareta en tot moment, ús del gel hidroalcohòlic i distància de seguretat.

Unes mesures que en paraules de la regidora es tradueixen en una demostració que és possible continuar participant d'activitats culturals. "Està demostrat que seguint totes les recomanacions sanitàries es pot desenvolupar qualsevol activitat bé siga anar al col·legi o gaudir d'una representació cultural", remarcava.

Arxivat a:

Destacats