Ontinyent amplia la seua oferta de FP amb el Grau Mitjà de Tècnic en Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils

Óscar Borrell i Pablo Úbeda destaquen la vessant dual d’uns estudis que permetran a l’alumnat formar-se en prop d’una desena empreses del sector gràcies a la implicació d’ATEVAL

Guardar

dsc07691b
dsc07691b

Ontinyent ampliarà la seua oferta de Formació Professional (FP) el proper curs 2020/2021 amb la dotació del Grau Mitjà de Tècnic en Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, segons ha confirmat la Conselleria d’Educació a l’Institut Jaume I de la ciutat, on s’oferirà està formació.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que la demanda d’ampliar l’oferta de FP amb una línia vinculada al sector tèxtil va ser un dels principals assumptes tractats el passat mes de gener en l’última reunió de la Mesa de FP d’Ontinyent, presidida per l’alcalde Jorge Rodríguez, i on va assistir el Director General de FP i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomícia. En esta reunió, on participaven els regidors d’Educació i Promoció Econòmica i representats dels diferents agents socials de la ciutat, Gomícia confirmava que des de la Generalitat es veia "amb bons ulls" la petició d’implantar una línia de FP vinculada al tèxtil, agraint la implicació de l’Ajuntament, el sector educatiu i l’empresariat de la ciutat.

Borrell, recordava que en una reunió anterior de la Mesa de FP ja es va analitzar les demandes dels centres i un estudi d’ocupabilitat elaborat pel Consell Econòmic i Social, consensuant-se una proposta a la Conselleria per dotar a la ciutat de nous mòduls de FP vinculats als sectors productius locals. A aquest estudi es va afegir altre sobre les necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, "i ara tenim la confirmació de que tot aquest treball ha servit perquè s’atenga esta demanda i pugam comptar de nou amb aquesta oferta formativa".

Una oferta dual que potència la formació pràctica

El regidor Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, posava de relleu la vessant dual d’uns estudis que permetran a l’alumnat formar-se en prop d’una desena d’empreses del sector, "gràcies a la implicació d’ATEVAL al si de la Mesa de FP, el que possibilitarà que l’alumnat puga realitzar part dels seus estudis en estes empreses, cosa que podria permetre en alguns casos accedir a un lloc de treball en finalitzar la formació", assenyalava.

Óscar Borrell també explicava que l'IES Jaume I compta amb la maquinària i el professorat que oferia aquestos estudis al centre de manera prèvia a la crisi de 2008 "un moment al qual semblava que tota la producció tèxtil aniria a Xina, el que ens va dur a perdre aquest mòdul. Però a Ontinyent no hem deixat de treballar per impulsar la nostra indústria i ara s’està comprovant que en conjunt és més barat per a la societat produir ací que portar els productes d’Àsia. Comptar de nou amb aquest grau es simbòlic pel que representa tenir demanda de mà d’obra qualificada al sector, i també reforça l’aposta que estem fent per rellançar i reivindicar la nostra indústria tèxtil a través del Clúster Sanitari", manifestava.

Destacats