Ontinyent amplia la dotació de les ajudes de compra de bicicletes elèctriques

Guardar

sayogandia5
sayogandia5

L'Ajuntament d'Ontinyent ha aprovat atorgar un total de 16.000 eueros en ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques i per a l'adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. Des del consistori s’ha ampliat la dotació inicial de 10.000 euros fins arribar als 16.000 euros, per atendre totes i cadascuna de les 48 sol·licituds que reunien els requisits per a accedir a estes ajudes. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que "el Govern d’Ontinyent manté una aposta ferma per la mobilitat sostenible, però ara estem fent una aposta més intensa si cap per la bici, perquè considerem que és un moment clau per avançar en el foment del mitjà de transport econòmic, accessible, saludable, individual i no contaminant per excel·lència", manifestava.

Aquesta aposta per la mobilitat sostenible que ve realitzant l’Ajuntament amb aquestes ajudes té com objectiu lluitar contra els efectes del canvi climàtic. Per aquest motiu, recentment ha sigut reconegut aquest treball per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i TransicióEcològica amb la concessió d’una ajuda per un import de 22.887,50€ per donar suport retroactiu al treball executat en esta línia d’acció municipal als últims quatre anys.

Les ajudes de compra de bicicletes elèctriques d’aquest 2020 permeten accedir a bonificacions de fins a 300 euros per a kits de conversió de les bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. Ajudes que son compatibles amb les que enguany ha convocat per primera vegada la Generalitat Valenciana per fomentar l’ús de la bicicleta. Sayo Gandia recordava que el suport de la regidoria de Medi ambient a l’ús de la bicicleta "és total", com demostra amb el servei de préstec de bicicletes elèctriques en el que està treballant-se i ja té reclament, la recent instal·lació de 23 aparcabicis repartits per tots els barris de la ciutat, les reduccions de velocitat del trànsit viari o la creació de carrils bici.

Destacats