Ontinyent acorda la cessió definitiva a ADIEM de l'habitatge social per a persones amb malaltia mental

Guardar

ajuntamentontinyent
ajuntamentontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent ha acordat la cessió definitiva de l'habitatge social a l'Associació per a la Defensa i Integració del Malalt Mental (ADIEM) per a un termini de 10 anys. Aquest acord, aprovat per unanimitat a l'últim plenari municipal, permetrà posar en marxa el primer habitatge supervisat per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Política per a les persones, Paula Soler, manifestava "la voluntat i la sensibilitat del Govern d'Ontinyent recolzant a les entitats sociosanitàries de la ciutat. El paper d'aquestes associacions com ADIEM és clau per al benestar dels col·lectius més vulnerables de la nostra ciutat" i, per això, amb "la cessió d'aquest habitatge ADIEM podrà treballar per aconseguir que les persones amb malaltia mental crònica d'Ontinyent adquirisquen, recuperen o mantinguen les seues habilitats necessàries per a poder viure en el seu entorn".

En aquest habitatge, ubicat al barri del Pou Nou, s'ha fet una inversió total de 150.000 euros, dels quals 140.000 s'han destinat a la rehabilitació de l'immoble i 10.000 per al seu equipament. A aquesta inversió cal sumar els 150.000 euros per a la construcció del nou Centre de Dia i els 45.000 euros de l'anualitat del conveni amb ADIEM, així com el Pla de Prevenció de la conducta suïcida, que està previst presentar el pròxim 10 d'octubre.

Cal recordar que l'habitatge cedit és una casa de 139 m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte ha consistit en la reforma interior de l'habitatge, amb canvis a la distribució interior, l'adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana i canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, com que no s'havia realitzat cap intervenció a l'habitatge des de 1970, s'han realitzat actuacions per tal de millorar les condicions d'habitabilitat i estalvi energètic.

Destacats