Les Biblioteques d’Ontinyent incorporen 600 llibres per educar en igualtat

Guardar

violeta1_0
violeta1_0

Ontinyent incorpora 600 llibres aptes per a l'educació en igualtat als espais Violeta de les biblioteques públiques de la ciutat. Aquesta acció, que compta amb una subvenció de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de 13.000 euros, ha permés dotar a la Biblioteca de Sant Josep, Central i l'agència de lectura municipal del Cic de Sant Rafel de novel·les, assaigs, còmics i lectura infantil no sexista i coeducadora.

La regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, destacava l'aposta del Govern d'Ontinyent per assolir la igualtat real en la nostra societat impulsant la literatura perquè "considerem que la literatura, que té una gran influència en la formació de les persones, és la ferramenta idònia per treballar aquesta qüestió tant en la població adulta com infantil".

Per la seua part, el regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, destacava la importància de llegir durant els mesos d'estiu. "Estem vivint mesos molt complicats i la lectura és una bona manera de desconnectar, viatjar i aprendre", i recordava que davant la pandèmia de la Covid-19 s'està seguint un estricte protocol de seguretat per garantir la seguretat del préstec de llibres, que inclou la posada en quarantena durant 72 hores d'aquests una vegada han sigut tornats, així com l'obligatorietat de l'ús de mascareta en l'interior de les instal·lacions, el llavat de mans i la limitació d'aforament al 75%.

Cal recordar que, a més de l'adquisició de llibres de temàtica feminista, l'Ajuntament d'Ontinyent està desenvolupant polítiques de foment de la igualtat de manera transversal a totes les àrees, com és el projecte "Esport i Dona" posat en marxa per la regidoria d'esports que coordina Óscar Borrell per visibilitzar les dones esportistes i aconseguir incrementar la pràctica esportiva femenina A més, des de gener de 2020, el servei de bus urbà és gratuït fomentant així la igualtat a través de polítiques de mobilitat. Enguix destacava que amb aquesta mesura aconseguim que tant dones com homes puguen moure's per la ciutat amb les mateixes facilitats, especialment les dones perquè tenen dificultats per accedir al vehicle privat tal com ho va corroborar el Pla d'Igualtat.

Destacats