La reforma de la Plaça de la Concepció d'Ontinyent donarà més protagonisme al vianant

Guardar

plaza-concepcion-ontinyent
plaza-concepcion-ontinyent

La reforma integral prevista pel Govern d'Ontinyent a la Plaça de la Concepció donarà major protagonisme als vianants i convertirà aquest en un espai diàfan més confortable, flexible i polivalent, amb característiques semblants a les de la Plaça de Sant Domingo. L'Ajuntament d'Ontinyent ha tret a licitació per 125.840 euros (IVA inclòs) el plec de condicions tècniques per a la redacció del projecte, direcció d'obra i de la seua execució, que es preveu iniciar en 2021, així com els estudis i seguiment necessari en matèria de seguretat, salut i control de qualitat de les obres.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que aquesta licitació "és un primer pas al camí per executar una actuació que millorarà aquesta plaça de gran importància en la trama urbana de la ciutat, tant pel que fa a l'accés que suposa tant al centre històric com a l'eixample del barri de Sant Josep, o per l'existència a la mateixa d'edificis singulars que són memòria històrica de la ciutat, entre ells l'antiga fàbrica de Revert on s'ubicarà el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana", recordava.

Les obres tindran un cost que s'estima que estarà al voltant dels 2 milions d'euros, tot i que per a dur-la a terme es comptarà amb ajudes com l'aprovada al Pla d'Inversions de la Diputació de València 2020-2021, que ascendeix a 588.000 euros. Joan Sanchis explicava que l'actuació, que adequarà la zona a les directrius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent i als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, "respectarà el valor històric de la plaça, creant un espai accessible, inclusiu i funcionalment actiu, que podrem utilitzar per ubicar temporalment instal·lacions provisionals per a concerts, fires, atraccions o mercats ambulants".

En la nova plaça, afegia el regidor, es donarà un major valor als elements vegetals i es prioritzarà la mobilitat per als vianants sobre el trànsit rodat. En aquest sentit, la creació del pàrquing de Sant Francesc permetrà eliminar zones d'estacionament "i poder atendre així la necessitat d'espais més amples per a vianants que hem detectat en aquests temps de pandèmia", manifestava. Les obres, a més, permetran millorar l'accés al carrer Gomis, la Glorieta i els elements circumdants; incorporaran la plaça als recorreguts ciclistes previstos a la ciutat, i s'estudiarà que incloguen tecnologies pròpies de la "smartcity".

Destacats