L’Alcalde d’Ontinyent anuncia la fi d’algunes restriccions davant la positiva evolució de la pandèmia però demana "no baixar la guàrdia"

Jorge Rodríguez destaca que s'ha invertit la corba ascendent registrada des octubre “però per gaudir del Nadal no podem perdre allò que hem aconseguit"

Guardar

IMG_9946b
IMG_9946b

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la fi d'algunes de les restriccions posades en marxa el passat 6 de novembre a la ciutat, addicionals a les imposades a la Generalitat Valenciana, davant la positiva evolució de la pandèmia a la ciutat.

El primer edil constatava que a l'últim encontre d'alcaldes de la zona mantingut amb el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent es constatava que la incidència de la covid-19, que va arribar a tenir una incidència acumulada a 14 dies de 993'59 casos per cada 100.000 habitants en la setmana del 9 al 15 de novembre, s'ha rebaixat fins als 254'04 casos per cada 100.000 en la setmana del 30 de novembre al 3 de desembre. Al nombre total de casos, en aquest mateix període s'ha passat de 185 a 26 casos actius.

"Són dades positives, hem aconseguit frenar la pujada registrada des d'octubre i invertir la tendència, però per gaudir del Nadal no podem perdre allò que hem aconseguit", manifestava l'alcalde, qui demanava a la ciutadania "la màxima precaució i respecte" per les restriccions vigents del Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana.

Entre les mesures municipals que es modifiquen, tornen a autoritzar-se els actes i els esdeveniments de concurrència pública socioculturals, esportius i lúdic festius; i es reobrin el Teatre Echegaray, la Sala Gomis, els museus municipals, la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, el Palau de La Vila, les Cases de Cultura de Sant Rafel i La Vila; les biblioteques públiques i sales de lectura municipal i l'Espai Jove. També es reobrin el Centre Ocupacional "José Antonio Bodoque", el Centre de Dia Caixa Ontinyent i el centre de Dia d'Inserció Sociolaboral "El Rogle"; així com els jocs infantils dels parcs i jardins i les pistes esportives als barris i el "Pumptrack".

Romandran tancats al públic, però, el Centre Cívic del Llombo, el Centre Integral de Majors i el Centre Cívic de Sant Rafel, així com la piscina coberta i les instal·lacions esportives municipals, que podran ser utilitzades per a competicions i entrenaments d'esportistes federats, tal com marca la normativa autonòmica. Pel que fa als mercats ambulants de Dilluns i Diumenge, s'autoritza la seua celebració a partir del dilluns 7 al 50% del seu aforament; i el bus urbà recupera l'ús total de les seues places.

L'alcalde insistia a aconsellar a la població, especialment a la considerada d'alt risc, que seguisca les recomanacions i instruccions de les autoritats sanitàries, i que la ciutadania s'informe a través dels mitjans oficials i evite la proliferació d'informacions falses.

Destacats