L'acte central del 8M a Ontinyent visibilitza el treball de les dones durant la pandèmia

Natàlia Enguix destaca que el vídeo "Dones d'Ontinyent" elaborat per la regidoria d'Igualtat "mostra la importància de les dones perquè la ciutat continue funcionant amb i sense covid-19"

Guardar

pancarta 8m ontinyent
pancarta 8m ontinyent

L'acte central del 8M a la Sala Gomis d'Ontinyent visibilitza el treball de les dones de la ciutat durant la pandèmia. La regidora d'Igualtat, Natàlia Enguix, explicava que la projecció del vídeo "Dones d'Ontinyent", elaborat des de la regidoria "mostra la importància de les dones perquè la ciutat continue funcionant amb i sense covid-19".

Així, al vídeo, que es difon també per les xarxes socials municipals, es mostra des d'una dona policia, una voluntària forestal, dones empresàries o representants d'associacions, "que reflecteixen eixa tasca tan important i massa vegades tan poc valorada que fan les dones, que pateixen especialment situacions de crisi com les que estem vivint", manifestava.

La jornada del 8M a Ontinyent s'iniciava amb la lectura d'un manifest a la seu de l'Associació Tyrius; seguia amb la penjada d'una pancarta reivindicativa a la Plaça Major; per donar pas finalment a l'acte de la Sala Gomis, incloent-hi al mateix, a més del vídeo, l'actuació de la cantant local Celi Segrelles. Les activitats continuaran a les setmanes vinents amb tallers de prevenció de violència de gènere i educació afectiu sexual; un curs online sobre micromasclismes i un webinar sobre bretxa de gènere a la formació professional; podent ampliar-se la informació a la web igualtat.ontinyent.es, on a més a més també es recullen frases per a la igualtat amb l'activitat "tú que opines?".

Natalia Enguix animava a la ciutadania "a participar d'aquestes i de les diferents activitats que s'organitzen des de la regidoria d'Igualtat durant tot l'any, perquè després de més de 100 anys de lluita feminista encara queda molt de camí, i hem de fer front a problemes com l'atur femení, la conciliació laboral, el sostre de vidre per a llocs de responsabilitat o la pitjor mostra de desigualtat possible que és la violència de gènere. Problemes davant els quals les administracions han d'actuar, però on cal una resposta de totes i tots per aconseguir una societat millor", manifestava.

Arxivat a:

Destacats