Katty Ushiña:"Estem molt contents amb la resposta dels joves a les activitats que proposem"

El diumenge va rebre al president d’Equador, Rafael Correa, en la trobada amb els seus compatriotes a València

Guardar

katty-ushina
katty-ushina

Katty Ushiña és la primera equatoriana amb càrrec electe a Espanya. Ha tingut l'honor de rebre este cap de setmana al president de l'Equador, Rafael Correa, en la trobada que compartirà amb els seus compatriotes en el Palau de Congressos. En este sentit, en paraules d'ella mateixa, es considera una privilegiada doncs "és un honor rebre al president de l'Equador". Des de la regidoria que dirigeix ha elaborat un calendari d'activitats centrades en els joves i unificades esta vegada en la casa de la joventut doncs durant l'any passat les accions empreses van tenir molta acceptació per part dels adolescents d'Ontinyent.

 

Balanç del 2016 des de la regidoria de Joventut

Estem molt contents, és un balanç positiu doncs tota la programació que hem iniciat ha tingut molta acceptació. Mai s'havia tingut una programació estable dirigida a la població jove. Les activitats dels divendres i dissabte que hem oferit i les que s'han realitzat més puntualment han tingut molta afluència de gent.
Moltes són les activitats que teniu programades per a este trimestre... esperen la mateixa acceptació?
Per a esta ocasió hem centralitzat totes les activitats en el Casal Jove, en el qual es troba la seu del Consell de la Joventut. S'ha decidit centralitzar-ho doncs, a pesar que l'any passat es va diversificar per a donar a conéixer els diferents espais de la població, enguany es pretén que els joves coneguen el Casal Jove que és un espai nou, ja que es va inaugurar en 2016. Es pretén que a més de realitzar les activitats senten el Casal com alguna cosa seu, ja que poden fer diferents usos d'ell.
El Casal Jove es va inaugurar l'any passat, els joves ja estan acostumats a celebrar allí les activitats...
L'acceptació ha sigut positiva. A les activitats que es van realitzant acudeixen molta gent. A més, allí es troben les entitats juvenils pel que sempre té afluència de públic. Volem donar-li una major visibilitat perquè és un espai relativament nou al qual se li pot traure molt profit i que comença a donar-se a conéixer ara. El Consell de la Joventut va ser el que ens va suggerir que per a esta temporada centralitzàrem les activitats en este espai.
La programació és consensuada entre els joves i la regidoria?
Les activitats parteixen de la regidoria però és cert que a poc a poc s'han anat modificant a través de les enquestes que s'han realitzat després de les activitats realitzades. La veritat és que estàvem en la mateixa línia de les demandes dels joves i s'han incorporat aquelles que ells han demandat, com per exemple un taller de robòtica que es va començar amb un nivell bàsic i a poc a poc està pujant el nivell.
Què és el que se cerca des de la regidoria de Joventut, quin és l'objectiu?
Incidir en el que és la població jove que tinga una figura des de l'Ajuntament en la qual se li donen activitats i es resolguen aquella problemàtica que se'ls puga presentar. Cerquem cobrir, en la mesura del possible, les necessitats dels joves d'Ontinyent, sobretot aquelles que ens van transmetent amb el dia a dia i amb les diferents activitats en les quals participen.
Este cap de setmana va acudir a rebre al president d'l'Equador, Rafael Correa, a la recepció amb els seus compatriotes. Què va significar per a vosté?
És un orgull. A través del Consolat del meu país m'han convidat a rebut doncs sóc una figura important per a la comunitat equatoriana a València. Sóc l'única regidora equatoriana pel que com a figura pública vaig acudir. Va ser tot un honor i un orgull rebre-ho, és un moment molt especial doncs açò no ocorre cada dia.
Destacats