La Justícia dona la raó a Ontinyent al litigi amb la Mancomunitat per la recollida selectiva de residus

Sayo Gandia destaca que la resolució del procés "demostra la falta de transparència de la Mancomunitat"

Guardar

Contenidors d'Ontinyent
Contenidors d'Ontinyent

El jutjat contenciós núm. 3 de València ha donat la raó a l'Ajuntament d'Ontinyent en el litigi pel qual la Mancomunitat de Municipis de La Vall d'Albaida reclamava 67.782 euros al consistori ontinyentí, després que aquest passara a gestionar directament els ingressos de la taxa del servei de recollida selectiva de residus amb l'entitat d'Ecoembes.

La regidora de Sostenibilitat d'Ontinyent, Sayo Gandía, ha destacat que en desestimar-se el recurs interposat per la Mancomunitat a l'acord del plenari ontinyentí que rebutjava abonar factures per eixe import a l'ens comarcal, "es demostra que tenien raó en criticar la falta de transparència de la Mancomunitat, que en cap moment ens va facilitar la liquidació que els vam demanar des del primer moment respecte a eixes factures", assenyalava.

Gandia explicava que les estimacions del Departament de Medi Ambient apunten que entre allò que la Mancomunitat deia que ingresava d'Ecoembes per a prestar el servei de recollida selectiva de residus i el que ingressa ara l'Ajuntament d'eixa entitat per fer front a les despeses del servei (que presta la mateixa Mancomunitat) hi ha un diferencial del voltant de 40.000 euros, que l'Ajuntament ha pogut destinar a executar millores al servei.

Entre aquestes actuacions estan la renovació dels contenidors, l'ampliació de la recollida als volants d'aquests, així com la millora de la neteja al seu entorn i l'ampliació en alguns punts la freqüència de buidatge. Sayo Gandia apuntava que "s'ha demostrat que la Mancomunitat recaptava més diners dels que invertia en el servici, l'Ajuntament va fer el correcte i amb aquest canvi s'han pogut dur a terme millores que eren necessàries", concloïa.

Arxivat a:

Destacats