Gabriela Bravo anuncia que la Generalitat actuarà per via d’emergència davant la “molt preocupant” situació dels col·lectors d’Ontinyent

L’alcalde trasllada a la Consellera de Justícia i Interior la necessitat d’intervindre davant un problema mediambiental i sanitari que requereix d’una inversió estimada de 9 milions d’euros

Guardar

consellerabravo3
consellerabravo3

La Consellera de Justícia i Interior de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha anunciat que el Consell actuarà per via d'emergència davant la "molt preocupant" situació dels col·lectors d'Ontinyent. Bravo, qui es reunia amb l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, per analitzar les conseqüències del temporal de pluja del passat dijous a la ciutat, confirmava al primer edil que va a posar-se en contacte amb els consellers de Medi Ambient i Obres Públiques "perquè es coordinen i es determinen quins han de ser els treballs que per via d'emergència s'han de fer per evitar que vagen al riu els vessaments", explicava.

Jorge Rodríguez, que acompanyava a la Consellera a comprovar in situ l'estat dels col·lectors trencats pel temporal, incidia en la necessitat d'actuar amb urgència "davant un problema mediambiental i sanitari que a més requereix una inversió estimada de 9 milions d'euros", remarcava. Cal recordar que a causa dels danys greus als dos principals col·lectors de la ciutat i l'aturada de la depuradora, s'estan vessant diàriament al riu Clariano uns 9.000 m³ d'aigües residuals urbanes i industrials dels termes d'Ontinyent i Agullent. A més de la Consellera, tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) visitaven hui la zona per estudiar els danys.

Ajudes per atendre les persones i reparar els danys

A la reunió que mantenien prèviament a la visita als col·lectors, l’alcalde i la Conselleria, i on també acudia el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Mª Àngel, i diversos regisors i regidores, s’abordaven altres qüestions relacionades amb els efectes de la tempesta. Així, es parlava del reallotjament de les persones evacuades del carrer de la Cantereria, on els tècnics municipals continuen hui realitzant les valoracions inicials dels danys. En aquest sentit, l’alcalde confirmava que en breu es podrà saber ja quantes d’estes persones podran tornar a les seues cases, quantes necessitaran de reparacions menors als seus domicilis per poder tornar, i quantes no podran tornar per les condicions en que han quedat les seues vivendes.

Altra qüestió abordada ha estat la situació dels camins del terme municipal, on les primeres estimacions de danys valoren en 1’2 milions d’euros els desperfectes a estes vies; i finalment, es parlava al voltant del decret d’ajudes que aprovarà aquest divendres el Consell, que anirà adreçat tant a cobrir danys a espais públics com privats. La Consellera també avançava la convocatòria per a la setmana que ve de la “Mesa de Post Emergència” per part de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, depenent de la seua conselleria, on es convocarà a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per tal d’abordar els danys registrats.

Arxivat a:

Destacats