Els comerços de SOC i Sant Rafel inicien una campanya de visibilització del trastorn de l'espectre autista a Ontinyent

La iniciativa que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Ontinyent es completa amb la penjada de la pancarta a la façana de l'antic ajuntament

Guardar

incloutea ontinyent
incloutea ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent i les associacions de comerciants SOC i ACIS Sant Rafel en col·laboració amb INCLOU-TEA inicien una campanya de sensibilització per donar visibilitat al Dia Internacional del Trastorn de l'Espectre Autista, que es commemora aquest 2 d'abril. El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda i la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, així com la presidenta de SOC Ontinyent, Marisa Bernabeu; Jordi Vidal, president d'ACIS Sant Rafel i José Antonio Martínez, president d'Inclou-Tea assistien aquest dimarts a la presentació que tenia lloc al consistori.

Úbeda destacava durant la presentació "la importància de donar suport a aquest tipus d'iniciatives que permeten conscienciar i donar visibilitat a una realitat de la nostra societat". En aquest sentit, la iniciativa inclou la il·luminació dels aparadors de cadascun dels establiments adherits des d'aquest 1 d'abril i fins al pròxim 11 amb una peça d'un trencaclosques, element que representa aquest trastorn, el qual s'il·luminarà de color blau. Es tracta d'un element elaborat per la mateixa associació INCLOU-TEA.

Per la seua part, tant Marisa Bernabeu (SOC Ontinyent) com Jordi Vidal (ASIC Sant Rafel) donaven les gràcies als establiments que formen part d'una campanya que vol donar molta visibilitat al trastorn de l'espectre autista perquè la ciutadania siga conscient del que realment suposa i com això pot ser de gran ajuda per a les persones que la pateixen.

Des de l'associació INCLOU-TEA, el seu president José Antonio Martínez mostrava la seua satisfacció per la posada en marxa d'una campanya que "permetrà una perfecta sinergia entre comerç, l'associació i administració pública". Al costat d'aquesta campanya, a la façana de l'antic ajuntament d'Ontinyent s'ha penjat una pancarta i, a més, s'il·luminarà l'edifici en color blau per continuar visibilitzant aquest trastorn. Martínez remarcava que l'objectiu d'aquestes iniciatives és "treballar per assolir una societat més inclusiva", remarcava. Així mateix, des d'INCLOU-TEA han recordat que el pròxim 2 d'abril prop de 1.000 habitatges d'Ontinyent s'il·luminaran de blau dintre de les accions de visibilització que aquesta associació ha posat en marxa.

Destacats