El Pressupost d’Ontinyent creix fins els 36'5 milions d'euros en 2020

L’alcalde i la regidora d’Hisenda presenten uns comptes per a 2020 que “preparen la ciutat per als reptes del futur i continuen reduint el deute sense pujar els impostos”

Guardar

DSC05071
DSC05071

L’Ajuntament d’Ontinyent comptarà en 2020 amb un pressupost de 36.454.649 euros, un 4% més que en l’exercici anterior degut a l’augment de les inversions concedides per altres administracions. Per eixe motiu, el Govern d’Ontinyent incrementa la seua capacitat inversora respecte de l’any 2019 i en 2020 superarà els 10,7 milions d’euros mentre es reduïx el deute bancari i la càrrega financera sense haver de pujar els impostos municipals. Pel que fa a l’apartat social, un de cada quatre euros del pressupost municipal es destina a política per a les persones.

Segons l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que presentava hui el projecte de pressupostos acompanyat per la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, els comptes per a 2020 “preparen a l’ajuntament i la ciutat per als reptes del futur, generant ocupació gràcies a les inversions i mantenint una reducció constant del deute, que passa dels 20,4 milions d’euros heretats a poc més de 6 milions d’euros amb què acabarem 2020”, ha afegit l’Alcalde. El deute municipal es rebaixarà en 820.000 euros, la qual cosa permet rebaixar la despesa financera en un 24%, “gràcies a la gestió efectiva i rigorosa que hem vingut fent als últims anys en l’àrea econòmica”, destacava l’alcalde.

Així, Ontinyent preveu ingressos per a inversions per import de 6,8 milions d’euros procedents principalment dels Fons FEDER de la Unió Europea i de la Generalitat Valenciana, però també de la Diputació de València i el Govern Central. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda exposava que "l'important volum d’activitat que generen les inversions previstes permet reforçar l’aparell administratiu municipal, cosa que ens serveix per continuar també amb l’aposta per la creació de llocs de treball directes en condicions dignes”. En aquest sentit, explicava que l'Ajuntament va a crear fins a 22 nous llocs de treball en les distintes àrees i a sumar-se als diferents plans d’ocupació autonòmics, que complementarà amb 334.000 euros per oferir als seus beneficiaris les mateixes condicions que als treballadors i treballadores municipals.

El pressupost per a 2020 del Govern d’Ontinyent també destacarà per la seua aposta pels serveis socials i l’educació, amb 6 milions d’euros al marge de la despesa en personal "per seguir caminant cap a una ciutat més educadora i inclusiva” tant amb el desenvolupament de programes i projectes com millora d’infrastructures. També es destinaran més de 3 milions d'euros a accions de recuperació i conservació d’elements patrimonials, destacant la continuïtat en l’aposta per la regeneració del centre històric; i es destinarà més de 1 milions d’euros a mesures de resposta a la DANA i lluita contra el canvi climàtic, incloent diverses intervencions a l’entorn del riu, però també altres dirigides a afavorir l’estalvi energètic.

El projecte de pressupost, a més, donarà continuïtat a l’aposta per la participació ciutadana, amb 1’2 milions d’euros per a accions decidides per la ciutadania de manera individual (Ontinyent Participa) i també col·lectiva, a través de les associacions vinculades als diferents sectors. Després del seu anàlisi per part dels consells ciutadans i els grups polítics a les properes setmanes, s’espera que el pressupost municipal s’aprove en la segona quinzena de desembre, per poder entrar així en vigor a 1 de gener.

Arxivat a:

Destacats