El nou servei de préstec de bicicletes elèctriques d'Ontinyent registra prop de 100 altes en 48 hores

La confluència de sol·licituds d'alta va arribar a colapsar la plataforma "ontibici.com", que amplia la quantitat d'abonaments gratuïts promocionals

Guardar

onti bicie sayo gandia ontinyent
onti bicie sayo gandia ontinyent

El nou servei de préstec de bicicletes elèctriques d'Ontinyent ha registrat prop de 100 altes de persones usuàries a les primeres 48 hores de funcionament. L'empresa adjudicatària del servei ha constatat que la confluència de sol·licituds d'alta en el dia de la presentació va arribar a col·lapsar la plataforma web "ontibici.com", que amplia la quantitat d'abonaments gratuïts promocionals per als primers dies de funcionament, que inicialment anaven a ser 30 i s'estan estenent a totes les persones que fins ara s'han donat d'alta mentre dure la fase de proves a la plataforma.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha valorat molt positivament aquest ritme d'acollida inicial, "ja que hem vist fins i tot a la gent quedar en les xarxes socials per apuntar-se en grup per compartir l'experiència d'apostar per aquest sistema de desplaçament per ciutat molt més econòmic, ecològic i saludable que el cotxe". Cal recordar que des del passat dimarts la ciutadania d'Ontinyent pot fer ús d'un pioner sistema de préstec de bicicletes elèctriques únic a la Comunitat Valenciana i el tercer d'aquest tipus que es crea a Espanya, al marc del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible impulsat per l'Ajuntament.

L'accés a les 57 bicicletes es pot fer a qualsevol dels 14 punts d'aparcament habilitats (4 estacions fixes-punts de càrrega i 10 estacions virtuals), prèvia inscripció al sistema accedint a la web www.ontibici.com on consten tots els detalls del funcionament del préstec. El servei, que funciona diàriament de 6 del matí a 12 de la nit, estableix una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Els usuaris generals accedeixen gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals pagaran 50 cèntims per eixa primera mitja hora. A partir d'ací, en tots els casos el cost serà de 50 cèntims per cada tram de 30 minuts o fracció.

Destacats