El I Pla d'Infància i Adolescència d'Ontinyent tindrà en compte la perspectiva de gènere, la cohesió i la inclusió social

La regidora Katty Ushiña destaca en la presentació del projecte la voluntat del Govern de traçar un full de ruta participatiu amb accions, programes i línies estratègiques

Guardar

plan infancia ontinyent
plan infancia ontinyent

El I Pla d'Infància contemplarà les necessitats, inquietuds i percepcions d'infants i adolescents a través d'una perspectiva de gènere i del foment de cohesió i la inclusió social. Així s'exposava en l'acte de presentació a la ciutadania de l'inici del projecte, acte que tenia lloc aquest divendres al Centre d'Iniciativa Cultural, i que es retransmetia per les xarxes socials de l'Ajuntament, dins la línia de foment de la participació en el procés que s'està impulsant des de la regidoria d'Infància i Adolescència.

Així, la regidora de l'àrea, Katty Uhsiña exposava que "aquest pla sorgeix de la voluntat del Govern d'Ontinyent d'atendre els interessos dels xiquets, xiquetes i adolescents del nostre municipi traçant un full de ruta per als pròxims anys amb accions, programes i línies estratègiques que naixeran de les mateixes necessitats i inquietuds, un full de ruta que elaborarem amb els sectors implicats amb una ferma aposta per la participació", assenyalava.

En aquest sentit, els infants i adolescents participaran activament en l'elaboració del pla a través de tallers i activitats participatives. Des de l'equip investigador del Departament de Sociologia de la Universitat d'Alacant, el seu director Raúl Ruiz Callado i el coordinador tècnic, Pablo de Gracia Soriano valoraven durant la presentació "el procés participatiu en el qual els xiquets i xiquetes decidiran quin municipi volen en el futur. El futur està en aquells i aquelles més menuts" perquè, precisament "per introduir un canvi social és fonamental la participació ciutadana i, per això, cal preguntar i escoltar les necessitats i problemes de la població d'Ontinyent".

A més de la participació, el I Pla d'Infància i Adolescència comptarà amb un Comité de Seguiment, que compta amb el suport institucional, permetrà avaluar el procés d'elaboració del pla, però també poder continuar desenvolupant activitats una vegada el pla haja estat presentat a la ciutadania per continuar garantint la seua aplicació futura.

Destacats