El Festival de Circ i Teatre al carrer d'Ontinyent comptarà amb representacions simultànies als barris per evitar aglomeracions

Els 18 espectacles de companyies nacionals i internacionals tindran un aforament limitat per garantir la seguretat de les persones assistents

Guardar

circiteatre sayo gandia ontinyent
circiteatre sayo gandia ontinyent

El 9é Festival de Circ i Teatre al carrer d'Ontinyent arribarà a tots els barris de la ciutat, en alguns casos de manera simultània, per evitar aglomeracions i augmentar la seguretat anticovid. Així ho anunciaven les regidores de Turisme Sayo Gandia i de Festes, Àngels Muñoz, durant la presentació que tenia lloc aquest dijous al Palau de La Vila. El Festival, que forma part de la programació de la campanya "Ontinyent il·lusiona", comptarà amb 18 representacions en espais públics de 12 companyies nacionals i internacionals procedents de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Extremadura i Itàlia.

La regidora Sayo Gandia explicava que "es tracta d'un festival molt especial "pensant sobretot en els més menuts i que estiguen divertits tot i les circumstàncies. És una edició molt completa que contempla espectacles de format més menut per controlar l'aforament, a banda de la simultaneïtat en alguns casos per tal que hi haja opcions per a totes i tots prop de casa". Gandia explicava que a més a més es garantirà la distància de seguretat entre totes les persones assistents i l'ús de la mascareta serà obligatori en tot moment. Per accedir al recinte caldrà recollir les invitacions 1 h abans de cada sessió al mateix espai on tindrà lloc l'espectacle.

La programació començarà aquest diumenge 13 de desembre i s'estendrà fins al 3 de gener de 2021 amb actuacions totalment gratuïtes a la plaça Major, plaça de Pere IV, plaça Coronació, Centre Cívic el Llombo, plaça Sant Domingo, Palau de la Vila, plaça del poeta Vicent Andrés Estellés, plaça del Mestre Ferrero, Sala Gomis i Teatre Echegaray. Al Teatre Echegaray es faran dues sessions amb entrades a preus d'entre 8 i 10 euros.

La regidora de Festes i Tradicions, Àngels Muñoz, recordava que "en la part festiva hem hagut de suspendre molts actes i festes" i incidia que "una part de la població que més ha sofrit durant aquests mesos han sigut els xiquets i xiquetes. Per això, és molt important mantenir viva aquesta iniciativa dirigida fonamental per a elles i ells", manifestava.

La representació teatral inaugural serà a la plaça Major aquest diumenge amb l'obra "Carilló" de la companyia La Tal, comptant amb la participació del grup de percussió i dolçaines "La Colla", desenvolupant-se en quatre sessions diferents: 11:00 h, 12:00 h, 18:00 h i 19:00 h amb un màxim de 100 persones per sessió. La programació es reprendrà el 20 de desembre amb l'obra "Italino Grand Hotel" a la Sala Gomis i continuarà el dilluns 21 amb l'espectacle de clowns "Tempus Magicus" al Teatre Echegaray. Dissabte 26 de desembre serà el torn de la representació "El Rei Mides i les Metamorfosis" a la plaça Coronació a partir de les 12:00 h. A la vesprada, al Teatre Echegaray, serà el torn de la companyia aragonesa Capicua amb la representació "Koselig".

D'altra banda, diumenge 27 de desembre hi haurà 5 representacions teatrals. La jornada començarà al Centre Cívic el Llombo i el Palau de La Vila amb quatre sessions de contes nadalencs: "El regal més difícil del Món" a càrrec d'Eva Andújar i "Contes de Nadal" amb la contacontes Ana Canet. A partir de les 18:00 h, tindrà lloc l'obra "Back 2 clàssics" de Planeta Trampolí on el ball, la música i les acrobàcies seran les protagonistes.

Dilluns 28 de desembre a la plaça de Pere IV a les 12:00 h i a les 18:00 h a la plaça del Mestre Ferrero tindrà lloc la representació "A la Fresca". El dimarts 29 des d'Itàlia arriba l'espectacle "Bergamotto Show" a les 12:00 h a la plaça del Poeta Vicent Andrés Estellés i a les 18:00 h a la plaça de Sant Domingo. Aquest mateix dimarts, però a la plaça de la Coronació, a partir de les 18:00 h tindrà lloc la representació teatral "Hermanos Saquetti".

Dimecres 30 de desembre serà el torn de la companyia Masters Ballet amb l'espectacle Aladdín a les 18:00 h i 20:30 h al Teatre Echegaray. Per aquest espectacle cal comprar les entrades a través del web www.caixaontinyent.es.

El Festival de Circ i Teatre conclourà el diumenge 3 de gener amb l'espectacle FOR+, espectacle recomanat especialment per a públic familiar amb xiquets i xiquetes a partir de 9 mesos. Ambdues regidores animaven a la ciutadania d'Ontinyent a gaudir de l'oferta cultural seguint totes les recomanacions sanitàries i animaven a gaudir de la ciutat aquest Nadal que compta, a més, amb una decoració especial nadalenca al Pont Vell, Pont Nou i Pont de Santa Maria.

Destacats