El Consell aprova el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d'Ontinyent per a iniciar el projecte de regeneració de la Cantereria

Jorge Rodríguez es felicita d'aquesta notícia perquè "permetrà acabar amb un problema habitacional que garantirà la seguretat del veïnat d'aquesta zona"

Guardar

img_3380b
img_3380b

El Ple del Consell ha aprovat hui el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent per a la regeneració de la zona baixa del barri de la Cantereria i la seua transformació en un parc inundable. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció en conéixer la notícia perquè "és molt positiva per a la nostra ciutat" que permetrà "acabar amb un problema habitacional i garantir la seguretat del veïnat d'aquest barri després dels efectes que aquesta zona va sofrir amb els temporals DANA i Gloria", manifestava.

Rodríguez aprofitava l'ocasió per a agrair al vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau "la seua sensibilitat i visió política per entendre la importància d'aquest projecte per a Ontinyent perquè des del moment zero es va ficar a la nostra disposició". El projecte de regeneració de la Cantereria transformarà la part baixa del barri un parc inundable semblant al creat en el marge dret del riu Clariano al seu pas pel nucli urbà, una iniciativa que va ser qualificada de "valenta" per la ministra de Transició Ecològica, Teresa Rivera, en una compareixença en el Congrés dels Diputats.

Segons la memòria del projecte, les actuacions tenen un cost de 3.238.000 euros. L'import subvencionat per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ascendeix a 1.600.000 euros (el 50% del cost aproximat de l'actuació) i s'abonarà amb càrrec dels pressupostos de la Generalitat per als exercicis 2021, 2022 i 2023.

El conveni aprovat pel Consell és el relatiu a l'exercici 2021 amb una aportació per part de la Generalitat de 600.000 euros i la mateixa quantitat per l'ajuntament. L'import està destinat, entre altres actuacions, a l'adquisició de les vivendes afectades segons les valoracions tècniques i a finançar ajudes suplementàries per a l'adquisició d'un nou habitatge en el municipi després de la venda a l'ajuntament de l'existent en la Canterería, així com a la rehabilitació/reparació d'un altre habitatge propietat de la persona beneficiària o a la inversió en una activitat econòmica diferent a la preexistent en la zona afectada. Aquesta ajuda suplementària no podrà superar 15.120 euros per immoble venut a l'ajuntament.

Totes dues parts es comprometen a constituir una comissió de seguiment a fi de garantir l'execució del conveni.

L'Ajuntament d'Ontinyent s'ha fet càrrec d'iniciar els tràmits per a la renovació urbanística de la zona afectada, que comprendrà l'adquisició dels habitatges i immobles, el sosteniment dels talussos i la neteja i regeneració del paratge, amb la creació d'un espai verd, sostenible i compatible amb la ubicació del terreny que resulte.

Igualment, el consistori ha iniciat l'actualització de tots els instruments de planejament i gestió urbanística segons la classificació de sòl inundable que respecte a la zona de la Canterería disposa el PATRICOVA.

Així mateix, s'ha realitzat un llistat de les persones propietàries afectades a l'efecte que aquesta actuació conjunta de la Generalitat i l'ajuntament supose una solució habitacional de caràcter social per a les famílies necessitades. Cal tindre en compte que la majoria de les persones resident en els habitatges sinistrats es troben dins dels estàndards de vulnerabilitat econòmica i social.

Destacats