El Ayuntamiento de Ontinyent y Cruz Roja apoyan a 400 familias vulnerables frente a la COVID-19

L'increment de les taxes de pobresa, exclusió social i desocupació porta a Creu Roja a redoblar esforços amb les persones més vulnerables.

Guardar

Ayudas CR con Ayto Ontinyent (3)(1)
Ayudas CR con Ayto Ontinyent (3)(1)

Creu Roja Espanyola va posar en marxa al març el Pla Creu Roja Respon enfront de la COVID-19 per a les persones en situació de vulnerabilitat i població en general, en coordinació amb totes les administracions públiques. Es tracta d'un pla d'actuació que constitueix la major mobilització de recursos, capacitats i persones de l'organització humanitària en la seua història.

L'Ajuntament d'Ontinyent s'ha sumat al Pla Creu Roja RESPON per a fer costat a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat. Per això, la regidoria de Política Social i Serveis Socials ha concedit una subvenció a l'Assemblea Local de Creu Roja Espanyola a Ontinyent per import de 80.000 euros que constitueix un important reforç d'ajudes bàsiques a 400 famílies, que s'han vist afectades per la crisi socioeconòmica causada per la pandèmia.

Durant les últimes setmanes d'enguany, Creu Roja Espanyola ja ha iniciat la distribució de les ajudes, que consisteixen en targetes moneder amb imports ajustats al nombre de persones que conformen cada unitat familiar. L'objectiu del projecte és respondre a les necessitats bàsiques d'aliment, higiene, sanitàries, així com suport emocional i social.

Un total de 400 famílies en situació de vulnerabilitat d'Ontinyent podran adquirir productes bàsics, a més de comptar amb seguiment i orientació social. La labor del voluntariat de Creu Roja Espanyola a Ontinyent resulta fonamental en la labor de suport a les persones més vulnerables enfront de la COVID-19.

Sobre Creu Roja i el voluntariat

Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món que porta 156 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi de la COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables la població general.

El Voluntariat és un dels principis fonamentals de Creu Roja i per això l'Organització promou una participació flexible i oberta de la societat en l'acció voluntària, facilitant la incorporació a través dels mitjans digitals – web i app de Creu Roja- i tradicionals -telèfon i de manera presencial-, i adaptant-se als interessos i disponibilitat de les persones, en tot el territori nacional.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1400 punts d'atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més d'1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de més d'1.360.000 socis, empreses i aliats.

A més de treballar en la sensibilització i conscienciació de la població en favor dels més vulnerables, CRE treballa amb cada persona en situació de vulnerabilitat o en risc d'estar-ho, de manera personalitzada i oferint una resposta integral, actuant sobre totes i cadascuna de les diferents causes que ho estan produint, així com sobre el seu entorn, de manera que li permeta superar i eixir veritablement de la vulnerabilitat. Treballem sota les següents àrees de coneixement: Inclusió social, Ocupació, Salut, Educació, Socors/emergències i Medi ambient.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Destacats