Cinc estudis d'arquitectura opten a dissenyar la reforma de l'emblemàtica plaça de la Concepció d'Ontinyent

L'Ajuntament inicia hui el procés per a l'adjudicació del contracte, que va eixir a concurs per un import de 125.840 euros

Guardar

plaça concepció ontinyent
plaça concepció ontinyent

El concurs organitzat per l'Ajuntament d'Ontinyent per a triar qui dissenyarà la remodelació urbanística de plaça de la Concepció d'Ontinyent ha rebut cinc ofertes, tres d'elles presentades com una unió temporal d'empreses d'arquitectura i enginyeria. Els treballs per a la redacció del projecte i la direcció d'obres de reforma de la cèntrica plaça ontinyentina van eixir a licitació per un import total de 125.840 euros.

Les ofertes han estat presentades per Oficina Técnica, SL; UTE A-Ingenio Research and Consulting, SL-Falcubo Arquitectyra FLP-Servicio de Infeniería, SL; Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros, SA; UTE Daia Arquitectes SLP-Ains Ingenieros Consultores, SL, així com la UTE Xúquer Viu-Arquing, SL, Valnur Servicios de Ingeniería, SL.

Durant les setmanes vinents, l'Oficina Tècnica farà els preceptius informes, que després seran valorats per la Mesa de Contractació per a l'adjudicació definitiva del contracte a una de les cinc ofertes. Cal recordar que la reforma integral que va a fer-se a la plaça de la Concepció preveu donar major protagonisme als vianants i convertir aquest en un espai diàfan més confortable, flexible i polivalent, amb característiques semblants a les de la plaça de Sant Domingo. Les obres en si tindran un cost que s'estima que estarà al voltant dels 2 milions d'euros, tot i que per a dur-la a terme es comptarà amb ajudes com l'aprovada al Pla d'Inversions de la Diputació de València 2020-2021, que ascendeix a 588.000 euros.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que l'actuació ha de respectar el valor històric de la plaça, creant un espai accessible, inclusiu i funcionalment actiu, que es puga utilitzar per ubicar temporalment instal·lacions provisionals per a concerts, fires, atraccions o mercats ambulants, donant un major valor als elements vegetals, i prioritzant la mobilitat per als vianants sobre el trànsit rodat.

Destacats