Canvi climàtic i meteorologia, protagonistes del VI Cicle de Conferències en homenatge a V. Lluis Montés

Guardar

Ontinyent CONFERÈNCIES VL MONTÉS
Ontinyent CONFERÈNCIES VL MONTÉS

El canvi climàtic i la meteorologia foren aquest dimarts els protagonistes del VI Cicle de Conferències en homenatge a Vicent Lluis Montés, que tenia lloc a les 19:30 hores en la Casa de Cultura d'Ontinyent. L'acte, que va comptar amb la presentació de l'advocat Jaume Bernabeu, forma part d'un cicle iniciat en 2013 en record del desaparegut jurista Vicent Lluís Montés, i que des d'aleshores aborda diversos temes d'interés cada any al voltant de la data del 9 d'octubre.

Enguany, els ponents van ser Alfred Bernabeu, doctor en Història Moderna, professor a l'IES l'Estació i Cronista Oficial de la ciutat d'Ontinyent, qui va parlar de "les grans avingudes d'aigua a Ontinyent als segles XVI i XVII"; i el meteoròleg Jovi Esteve, conegut per les seues aparicions als mitjans de comunicació, amb una intervenció titulada "El canvi climàtic. Ha vingut per a quedar-se?". L'acte va estar presentat pel jurista Jaume Bernabeu, i va reunir desenes de persones, entre les quals van estar els regidors de Cultura (Àlex Borrell); Biblioteca, Museus i Casa de Cultura (Ferran Gandia); el de Promoció Econòmica (Pablo Úbeda); el de Majors Actius (José Rafael Sanchis), i el de Joventut (Jordi Vallés).

Vicent Lluis Montés (1944-2009), que té un carrer al seu nom a Ontinyent, va ser doctor cum laude per la Universitat de Bolonya, catedràtic de Dret Civil de les Universitats d'Oviedo, Múrcia i València-EG, magistrat de la Sala Civil del Tribunal Suprem i Premi "Justícia" de la Universitat de València. El cicle de conferències en la seua memòria reuneix catedràtics, professors i experts de reconegut prestigi en cadascun dels àmbits que s'aborden cada any.

Destacats