Acrobàcies i malabars en la prèvia del Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent

Guardar

Ontinyent
Ontinyent

Dos espectacles d'acrobàcies i malabars obrin en la vesprada de hui dimarts la prèvia del VIII Festival de Circ i Teatre a Ontinyent, previst inicialment per a setembre, però que es va haver d'ajornar a causa de la meteorologia adversa. La regidora coordinadora del Festival, Sayo Gandia, explicava que "es tracta d'un tast previ al Festival que farem en nadal, i que hem condensat en 4 espectacles per a tots els públics amb formats molt diversos i que de segur agradaran al públic que acudisca als espais públics i oberts on van a representar-se", apuntava.

Així, esta vesprada a les 19:30 hores al Parc de Vicent Andrés Estellés, on la companyia italiana Koletiv Lapso Cirk representarà l'espectacle d'acrobàcies i equilibrisme "Ovvio". Més tard, a les 22:30 hores, serà la Plaça de San Domingo la que aculla l'espectacle "Orquesta de Malabares", un espectacle de malabars amb música en directe de la mà de la companyia gallega Pistacatro i l'Agrupació Musical d'Ontinyent. Un projecte original on 6 malabaristes i una trentena de músics posen en escena un ballet aeri.Demà dimecres, a les 18:30, arribarà al Parc del Mestre Ferrero la companyia italiana Jashgawronsky Brothers, amb l'espectacle "Popbins" que combinarà humor gestual amb música. Finalment, les actuacions de la prèvia del Festival de Circ i Teatre es tancaran amb l'espectacle d'acrobàcies i dansa aèria "Aigua", a càrrec de la companyia Nuc Teatre de Vila-Real, a partir de les 20:00 hores a la Plaça de San Domingo. Per la seua temàtica i ambientació, l'espectacle també forma part de la programació d'activitats de la campanya "Aigua d'Ontinyent".

Ple solemne en directe per internet i televisió

El ple de l'Ajuntament d'Ontinyent celebrarà aquest dimecres la tradicional sessió solemne del dia de la Festa dels Valencians i Valencianes, que serà retransmesa en directe pel canal de Youtube municipal, i Comarcal TV a partir de les 12:30. Abans, la jornada començarà a les 12:00 hores amb una processó cívica que anirà des de la plaça Major fins al Palau de la Vila, incloent una exhibició de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina "El Regall", i continuant amb el Ball de l'Àguila, a càrrec de l'associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina "La Colla". Seguidament, ja en el Palau de la Vila, se celebrarà el ple institucional obert a tot el públic, en el qual es realitzarà el lliurament de premis a les persones i entitats guardonades pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina, designades per acord de l'Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l'Ajuntament.

Així, cal recordar que enguany la ciutat d'Ontinyent retrà homenatge als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya (Rafael Tortosa, Vicent Requena, Lina Insa, Rafael Portero i Manuel Reguart), així com al Grup Scout Mafeking 167 d'Ontinyent, el Cine Club Utiye i l'Associació d'Amics dels Reis Mags. La sessió també servirà per a iniciar la commemoració del 775 aniversari d'Ontinyent com a Vila Reial que ja va avançar l'alcalde Jorge Rodríguez en l'acte de la Publicació de Festes, una commemoració que es perllongarà fins al 25 d'abril, i que inclourà tot un seguit d'activitats de les quals es donaran detalls pròximament.

La programació del "9 d'octubre" encara tindrà diverses activitats més, amb l'espectacle musical de Josep Aparici "APA" "Flamencianes" divendres 11 d'octubre a les 22:00 hores a la Sala Gomis; els dos últims dies de visita a l'exposició "Memòria del Regne" a la casa de Cultura dijous i divendres de 18:00 a 21:00 hores; i finalment el VI Cicle d'Homenatge al magistrat Vicent Lluís Montés, amb tres conferències a la Casa de Cultura dimarts 15 d'octubre a partir de les 19:30 hores.

Destacats