La Diputació ajuda a Benissuera a mantenir el seu col·legi subvencionant el transport als alumnes

El centre Riu Albaida és un col·legi rural públic que compta amb sis xiquetes i xiquets matriculats i ofereix educació de 2 a 3 anys

Guardar

Colegio Benissuera
Colegio Benissuera

El col·legi de Benissuera té matriculats sis alumnes d'entre 4 i 9 anys i ofereix educació de 2 a 3 anys. Quatre d'aquests xiquets i xiquetes viuen en la població veïna d'Alfarrasí, a la mateixa comarca de La Vall d'Albaida, i requereixen transport escolar per a acudir cada dia a classe. Una subvenció de la Diputació de València per a cobrir el cost de l'autobús escolar permet que el centre educatiu d'este poble de 200 habitants continue obert i el curs en marxa.

En paraules del diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, "aquestes ajudes són fonamentals per a municipis xicotets com Benissuera, i d'elles depén que un servei tan important com l'educació Infantil i Primària es puga prestar en el municipi, contribuint al fet que les famílies continuen habitant aquests nuclis i combatent el fantasma de la despoblació que afecta les zones d'interior".

Rivera ha visitat l'escola de Benissuera acompanyat per l'alcaldessa, Catia Lopes, qui coincideix en la transcendència que en pobles com el seu "existisquen serveis públics bàsics que eviten engrandir el problema de la despoblació". "Sense el transport escolar que es posa a la disposició de les famílies d'altres localitats seria impossible mantenir obert un col·legi que fa molts anys que està a la disposició de les famílies", assegura l'alcaldessa de Benissuera.

Durant la visita a l'aulari, situat en la carretera de Guadasséquies, el responsable provincial de Desenvolupament Rural es va interessar per les necessitats d'aquest centre del Col·legi Rural Agrupat (CRA), que ofereix educació Infantil i Primària en aules de l'entorn rural de 9 comunitats autònomes, entre elles la valenciana.

En el cas de Benissuera, el centre forma part del CRA Riu Albaida al costat dels centres de Guadasséquies, El Palomar i Bellús, i en l'actualitat compta amb dos mestres i altres docents compartits en matèries com a anglés, religió o gimnàstica, que es desplacen entre els col·legis de la comarca.

L'escola rural destaca pel seu sistema d'ensenyament circular o concèntric, amb alumnes de diferents edats que poden escoltar el que els mestres expliquen als seus companys, una possibilitat de repàs per als majors i d'avançar matèries per als xicotets més avantatjats.

Destacats