La Torre és conquistada pel bàndol moro en la primera trabucada

Guardar

TRabucada 3
TRabucada 3

Resten quatre dies per a finalitzar les Festes Patronals i la festa no s’atura. El dimarts a les 19.00 h de la vesprada, la Torre va acollir per primera vegada una xicoteta representació teatral que va donar pas a la primera trabucada. En finalitzar esta batalla de so i pólvora entre moros i cristians, va tindre lloc al peu de la Torre el primer parlament, que va finalitzar amb la conquesta de la Torre pel bàndol moro, encapçalat pel capità José Serer.

Oneja ara a la Torre la bandera de la mitja lluna, després d’una batalla on totes les filades i comparses del municipi, junt amb els alferes moro i cristià, capitanejats pels màxims representats d’esta festa, han disparat els trabucs per tal de prendre el control de la Torre.

Esta batalla s’ha pogut veure en directe des de tots els llocs del món a través del canal de Youtube ‘Ajuntament de Torrent’, perquè tots aquells que no han pogut estar presents en este acte puguen gaudir-ne de lluny.

No va faltar a l’acte l’alcalde Jesús Ros, acompanyat del regidor de Festes, Alfred Costa, i la resta de l’equip de govern, els quals s’acostaren a contemplar el parlament i la trabucada amb tots els festers i festeres i tots aquells veïns i veïnes que es congregaren al peu de la Torre.

Hui el capità cristià José María Martínez tindrà l’oportunitat de lluitar per segona vegada contra el bàndol moro per a reconquerir la Torre en el segon parlament i la segona trabucada, en què també hi haurà una primera representació teatral i que es podran veure per streaming (en temps real) mitjançant el canal de Youtube de l’Ajuntament de Torrent, com la Gran Entrada Mora i Cristiana, que es retransmetrà per primera vegada.

Per als que desitgen veure l’Entrada en viu, ja queden pocs bitllets a la venda per a les cadires d’enguany, dels quals s’encarrega la FMCT del 24 al 29 de juliol a la porta de la Casa Cultura en l’horari següent:

- Del 24 al 28 de juliol, de vesprada de 18.00 a 21.00 h.- Dia 29 de juliol, de matí de 10.00h a 14.00h.

Destacats