Sueca sol·licita que el nucli urbà dispose de servei de farmàcia de guàrdia també a l'estiu

El consistori demana que es concedisca aquest servei bàsic per a la ciutadania amb caràcter definitiu

Guardar

Ara fa un any, el govern municipal aconseguia que la Direcció General de Farmàcia acceptara la sol·licitud de l'Ajuntament perquè el nucli urbà de Sueca poguera disposar, durant l'estiu, del servei de farmàcia de guàrdia. Aquesta petició responia a una reivindicació ciutadana que venia repetint-se des de fa algun temps. "Ara, un any després, ens veiem obligats des de l'Ajuntament a sol·licitar de nou aquest servei per a l'estiu, a fi d'evitar que la ciutadania haja de tornar a desplaçar-se diversos quilòmetres fins a una de les farmàcies de la zona marítima després d'haver sigut atesa en el servei d'urgències del Centre de Salut de Sueca; situació que considerem, com menys, incomprensible", ha explicat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

L'any passat, des del consistori es va presentar un escrit davant la Direcció General de Farmàcia, al costat de la documentació pertinent, en el qual es justificava aquesta sol·licitud, atés que el servei d'urgències es trobava a Sueca, la disminució de la població en el municipi durant l'estiu no superava el 30% i la distància a les platges era superior als set quilòmetres. Per tot això, es feia necessari l'establiment d'una farmàcia de guàrdia en el nucli urbà durant els mesos d'estiu, independentment de la farmàcia de guàrdia de la zona marítima, a fi d'evitar desplaçaments innecessaris de la ciutadania, a vegades impossibles per falta de vehicle, edat avançada, situació del pacient, etc.

"Tenint en compte que les al·legacions presentades fa un any continuen totalment vigents en l'actualitat, demanem que es tinguen en compte les mateixes motivacions argumentades en el seu moment i s'estime definitivament necessària l'existència d'una farmàcia de guàrdia en el nucli urbà de Sueca durant tota la temporada estival i vacances de Setmana Santa. Així mateix, sol·licitem que continuen de reforç les farmàcies de la zona marítima, tal com consta en la resolució de la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, de data 9 d'abril de 2020. M'agradaria remarcar que el servei de farmàcia de guàrdia, els 365 dies de l'any, és un servei bàsic per a tota la ciutadania, tant en la zona marítima com en el nucli urbà; per això, considere que aquesta petició hauria d'acceptar-se amb caràcter definitiu", afirma l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

"La nostra intenció és que aquesta petició es perpetue per a no haver d'estar sol·licitant-la cada any, perquè una cosa són els reforços d'estiu en la zona marítima i una altra és que ens lleven el servei en el nucli urbà, on està el Centre de Salut, obligant així als desplaçaments per a buscar una farmàcia en la costa. Sueca, com a capital de comarca, ha de disposar d'aquest servei de farmàcia de guàrdia durant tot l'any", ha assenyalat la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni.

Destacats