Sueca entrega els premis del Concurs de Murals escolars en favor de la Igualtat

Guardar

ok
ok

Ahir a la vesprada, el Casal Jove va acollir el lliurament de premis del Concurs de Murals sobre la Igualtat per a escolars, organitzat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sueca amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. A l'acte van assistir l'alcalde de la ciutat, Dimas Vázquez; la regidora d'Igualtat, Gema Navarro; el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez; i representants dels huit centres participants: Lluis Vives, Mª Auxiliadora, Nostra Senyora de Fàtima, Unió Cristiana, CEIP El Perelló, Institut Joan Fuster, CEIP Cervantes i Escola Jardí.

Prèviament al lliurament de premis, la regidora d'Igualtat va llegir un manifest de adhesió de l'Ajuntament de Sueca, com a entitat pública local, a la Declaració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en el qual es va reivindicar el paper transformador dels governs locals, durant i després de la crisi de la Covid-19, a l'hora de construir economies i societats més igualitàries, inclusives i sostenibles. Així mateix, es va ratificar el compromís de l'Ajuntament amb el Pacte d'Estat contra la violència de gènere i es va recordar la necessitat de continuar avançant en el seu desenvolupament, per la qual cosa es va exigir la transferència dels fons assignats per a l'exercici 2020 com a mitjà per a garantir la continuïtat del camí de treball iniciat contra la violència de gènere i per la igualtat entre dones i homes.

Després de la lectura del manifest, es va realitzar el lliurament de premis del Concurs de Murals, sent el col·legi Nostra Senyora de Fàtima el guanyador del primer premi, dotat amb 700 euros. El col·legi Mª Auxiliadora va aconseguir el segon premi, de 450 euros; i els col·legis Unió Cristiana i Escola Jardí es van repartir els 250 euros del tercer premi en produir-se un empat a punts. Els dos accèssits, premiats amb 100 euros cadascun, van anar per al col·legi Cervantes i l'Institut Joan Fuster, i els centres Lluis Vives i CEIP El Perelló van obtindre un diploma de participació. El jurat va admetre la dificultat que havia suposat la valoració dels treballs per la qualitat i compromís dels i les escolars participants.

La regidora d'Igualtat, Gema Navarro, per la seua banda, va agrair el gran acolliment que havia tingut el concurs i la implicació també dels i les docents en l'activitat. Així mateix, va animar als diferents centres a difondre els murals a través de les seues xarxes socials, etc., "a fi d'aconseguir una de les finalitats principals d'esta activitat com és fer visible la lluita i suport social contra la violència, en favor de la igualtat i la inclusió. L'àmbit educatiu és un dels fonaments principals en els quals s'ha de treballar per la igualtat, perquè les futures generacions entenguen i apliquen este concepte i així aconseguir realment la paritat entre gèneres".

Destacats