La Policia Local de Sueca elabora una guia didàctica sobre Educació Viària per als i les escolars

Guardar

ok
ok

La Policia Local de Sueca ha presentat aquest matí una guia didàctica sobre Educació Viària elaborada pels seus agents, per a ser repartida entre l'alumnat de 4t de Primària de tots els col·legis de la ciutat. Habitualment, els i les menors d'aquest curs acudien a la seu central per a assistir a unes classes teòriques i pràctiques sobre aquesta disciplina, a través de jocs i un circuit en el qual els agents els ensenyaven les normes bàsiques a l'hora de circular amb les seues bicicletes i patinets, amb la intenció, al mateix temps, de fomentar l'ús dels mitjans de transport sostenibles. Enguany, a causa de la crisi de la Covid-19, les visites a la central s'han hagut de suspendre i, per aquest motiu, els agents van decidir recopilar, en aquesta guia didàctica, tota la informació teòrica i pràctica perquè els xiquets i les xiquetes puguen aprendre jugant a les seues cases durant les pròximes vacances de Nadal.

"Aquesta iniciativa va nàixer durant el període de confinament, arran d'una idea que van tindre els companys de la Policia Local d'Elx, com una manera lúdica i entretinguda d'acostar la nostra labor educativa als i les menors, en aquest cas de 4t de Primària, perquè són els que acudien habitualment a la central a rebre aquesta formació; encara que també estem pensant ampliar-lo a l'alumnat d'Infantil. El mes d'abril es va editar una primera guia d'una forma molt senzilla, i es va fer arribar a través de les xarxes socials oficials. Ara, hem volgut millorar el resultat imprimint aquesta guia que conté, a més d'educació viària, informació sobre reciclatge o sobre les ordenances municipals respecte al depòsit del fem, els excrements de les mascotes, etc., per a una bona convivència veïnal", ha explicat Salvador Estornell, un dels agents impulsors de la iniciativa. Per al regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez, "una vegada més, la Policia Local demostra que està sempre al servei de la ciutadania per a tot el que se li necessite i quan se li necessite; en aquest cas, oferint formació sobre educació viària i conductes socials. És molt de valorar la labor diària que realitza al costat de la ciutadania per a intentar, en tot moment, facilitar-li la vida".

Entre els continguts de la publicació, es troba també un concurs de dibuix perquè els xiquets i les xiquetes dibuixen una mascota relacionada amb l'educació viària. "Cap a final de curs, està previst que els entreguem també uns obsequis a tots aquells i aquelles alumnes que hi participen. La idea era mantenir el contacte amb l'alumnat a través d'aquesta guia que esperem que siga de gran utilitat per a tota la família", ha assenyalat Benjamín Albelda, un altre dels agents impulsors de la iniciativa. Per als seus creadors, l'objectiu final és que entre tots i totes aconseguim una Sueca millor, més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Destacats