Jordi Mayor, reelegit alcalde de Cullera

Guardar

Jordi Mayor alcalde Cullera Ajuntament de Cullera
Jordi Mayor alcalde Cullera Ajuntament de Cullera

El socialista Jordi Mayor ha sigut reelegit alcalde de Cullera (València) en la sessió constitutiva de la corporació municipal celebrada aquest dissabte, amb el vot favorable dels 14 regidors del PSPV-PSOE mentre que la resta de partits (PP, Compromís i Cs) ha optat per votar als seus caps de llista.

D'aquesta forma, Major seguirà quatre anys més al capdavant del municipi. Ha assegurat en el seu discurs que durant el manat prioritzarà el creixement econòmic i la creació d'ocupació, la posada en marxa d'infraestructures, la transició ecològica, el reforç i ampliació de les polítiques de rescat de persones i el sanejament definitiu dels comptes municipals, recull el consistori en un comunicat.

Major ha desgranat el seu programa de govern i ha proposat mesures per a "l'enlairament definitiu de Cullera" com la creació d'una superàrea que gestionarà conjuntament les polítiques estratègiques de promoció econòmica i turisme.

Sobre aquest tema, ha avançat la creació d'ajudes per als autònoms, la reconversió de la Casa de l'Ensenyament en un centre de creació d'empreses i formació d'emprenedors, el reforç de les polítiques actives d'ocupació amb més de sis milions d'euros o el disseny d'un pla director de turisme que de la mà de la universitat, els empresaris i l'INVATUR marque a deu anys vista el full de ruta del principal sector econòmic de la ciutat.

PROJECTES "IRRENUNCIABLES"

En la seua intervenció, el reelegit alcalde ha plantejat deu projectes "irrenunciables". Ha citat la convocatòria d'un concurs d'idees per a redactar el projecte a llarg termini de rehabilitació integral del passeig marítim, la finalització de la A-38, el nou passeig en l'espigó de la desembocadura del Xúquer, la rehabilitació del Pont de Ferro i el de Pedra, prosseguir amb la reurbanització del centre històric i l'obertura de la piscina.

També s'ha referit al Pla Edificant que, amb sis milions d'euros, "millorarà totes les infraestructures educatives públiques"; el nou Centre Integrat de Serveis Socials, l'ampliació de la bossa d'aparcaments gratuïts per barris i el que ha denominat "xicotets grans projectes" per a millorar la vida diària del veïnat.

L'alcalde també ha admés "errors" en la gestió de la passada legislatura. S'ha referit al carril bici i, encara que ha recalcat que les polítiques de mobilitat són "irrenunciables" per a aconseguir la necessària transició ecològica, ha avançat que modificarà el traçat en aquells punts on siga millorable.

Les polítiques socials "han sigut un dels punts forts de l'anterior govern", ha assenyalat, per a comprometre's a "reforçar la inversió social per a mantenir el lideratge en la Comunitat Valenciana i Espanya".

GOVERN "FEMINISTA AMB FETS"

Jordi Mayor ha lamentat que només el grup que sosté al govern compte amb dones entre les seues files mentre que tota l'oposició està conformada únicament per homes. L'alcalde ha assegurat que les dones dirigiran àrees de pes en l'Executiu que anunciarà el dilluns i s'ha mostrat contundent en afirmar que el nou equip de govern serà "feminista amb fets i no amb paraules".

En el terreny de la gestió dels recursos públics, ha destacat que les polítiques econòmiques desenvolupades fins ara han aconseguit el sanejament dels comptes municipals. "Estem en el camí correcte", ha subratllat, al mateix temps que ha mostrat el compromís de "seguir per aqueixa senda" per a evitar "tornar a un passat que va causar tant sofriment".

PACTES

El cap del govern municipal ha oferit una sèrie de pactes a l'oposició en matèria de finançament i infraestructures per a crear un front comú que aconseguisca millorar el tracte que reben els municipis turístics i per a exigir que els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat contemplen de nou la inversió de 30 milions d'euros per a acabar la variant de l'N-332. "Oblidem les sigles i pensem primer en els interessos de Cullera", ha demanat a la resta de grups.
Destacats