La Diputació subvenciona amb 40.000 euros el projecte per a identificar a les víctimes del Franquisme en el cementeri municipal de Gandia

El president de la Diputació de Valéncia es reunix amb l'alcaldessa de Gandia per a abordar diversos assumptes que competixen a les dos administracions

Guardar

Reunión Tomi Gaspar con Diana Morant 2
Reunión Tomi Gaspar con Diana Morant 2

La Diputació de Valéncia va aprovar la setmana passada en Junta de Govern la concessió directa d'una subvenció plurianual destinada a la realització del projecte de localització, excavació, exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del Franquisme del cementeri municipal de Gandia.

La quantia de la subvenció ascendix a un total de 39.119,30 euros dels quals 16.613,30 euros seran a càrrec dels pressupostos de 2020 i la resta, 22.506 euros, seran abonats en 2021.

Així ho ha comunicat este dimecres el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, a l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, durant una reunió que han mantingut al Palau de la Batlia, seu de l'ens provincial i on també han participat el diputat provincial i regidor de l'àrea de Turisme en el consistori gandiense, Vicent Mascarell, i el vicepresident de la corporació Carlos Fernández Bielsa.

L'alcaldessa de Gandia ha manifestat la seua alegria després de conéixer la notícia i ha declarat que "tots els governs hem d'afavorir iniciatives com els treballs de la prospecció amb georradar en el cementeri gandiense. És una manera de reconéixer a les víctimes i ajudar a les seues famílies. En este sentit, l'ajuda de la Diputació demostra que l'ens provincial està compromés amb la memòria democràtica i amb totes les víctimes que van patir anys d'un silenci clamorós".

Durant la reunió, Morant i Gaspar també han abordat diversos temes en els quals actualment treballen les dos administracions com la finalització del bulevard de la platja de Gandia, on la Diputació invertirà fins a la seua finalització un total de 2,5 milions d'euros, les obres del qual s'espera que estiguen acabades abans de finalitzar enguany.

Un altre aspecte tractat en la trobada ha sigut la implicació de l'ens provincial per a la restauració de la Col·legiata, després d'haver-se aprovat este dimarts en el Ple de la Diputació una declaració institucional on la corporació provincial se suma a la iniciativa del municipi per a solucionar els problemes estructurals del monument històric.

En esta línia, s'ha acordat que l'Ajuntament de Gandia i la Diputació de València mantindran la setmana vinent una reunió amb membres de la Fundació per a la restauració de la Col·legiata.

Arxivat a:

Destacats