Gandia inicia un curs escolar revolucionari: pla Edificant en marxa, renovació de les Escoletes i nous programes educatius

Les classes s'inicien amb 11.028 alumnes matriculats en tots els trams d'edat i sense incidències

Guardar

_AO_8735 copia
_AO_8735 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora d'educació, Carmen Fuster; el president de la Junta de Districte de Corea, Jose Manuel Prieto; i el regidor responsable de Seguretat Ciutadana, Natxo Arnau, han comparegut hui davant els mitjans de comunicació per fer balanç de l'inici del curs escolar.

En la compareixença, que ha tingut lloc al col·legi Cervantes, també ha participat Paco Sansaloni, director del CEIP Cervantes, un recinte que hui obria les seues portes als alumnes després de la reforma integral que s'ha realitzat en el mateix.

Diana Morant ha destacat que "hui obrim el curs escolar al CEIP Cervantes, un centre amb més de 50 anys d'Història i que hui s'ha convertit en un centre completament rehabilitat. L'aposta pel Cervantes és el mirall del que volem per a Gandia. Una educació pública, de qualitat i amb centres en les millors condicions".

Pel que fa a les fites d'aquest curs, l'alcaldessa ha recordat que la xarxa d'Escoletes va ser privatitzada entre 2011 i 2015 i que ja el 2015 es va recuperar el caràcter públic de les Escoletes i que gràcies a l'ajuda de la Generalitat, el tram de 2 a 3 anys ja va ser gratuït. "Ara en aquesta nova etapa, volem reforçar l'educació pública infantil i universal i aspirem al fet que de la mà del Botànic o del govern Central, la gratuïtat de les escoletes siga una realitat en tots els trams d'edat. En aquest any pràcticament s'han doblat les matrícules el que suposa una mostra de la confiança de la ciutadania en l'educació pública".

Pel que fa a la xarxa d'Escoletes, Morant ha recordat que gràcies a un ajut de la Diputació, s'invertiran prop de 300.000 € en les 7 escoletes municipals destinats a millorar la qualitat, confortabilitat i seguretat de les instal·lacions.

Pel que fa a l'educació primària i secundària, la màxima autoritat municipal ha tornat a destacar la posada en marxa del programa Edificant que suposarà la reforma de tots els centres públics d'ensenyament Primària i Secundària. "Hem acceptat totes les delegacions de competència per convertir els 13 centres educatius (8 de primària, 1 d'educació especial i 4 de secundària) en espais educatius que seran un referent i que compliran amb totes les necessitats de l'alumnat i el professorat" i ha afegit que "aquesta legislatura serà revolucionària en l'àmbit educatiu perquè en una sola legislatura atendrem totes les necessitats dels centres".

Per finalitzar la seua intervenció, Morant ha qualificat de la tercera fita la posada en marxa de nous programes pedagògics en les Escoletes, Primària i Secundària i la Formació Professional. Sobre l'FP, l'alcaldessa va qualificar de "programa estrella" la dignificació d'aquesta formació perquè "es convertisca en el gran instrument de creació d'ocupació i que faça també que el sector empresarial estiga coordinat i puga aprofitar tot el talent que sorgisca de la ciutat".

La regidora delegada d'Educació, Carmen Fuster, ha informat que el curs s'ha iniciat amb total normalitat. En total hui s'han incorporat a les classes 11.028 alumnes: 439 a la xarxa d'Escoletes Municipals, 1.851 en Educació Infantil, 4.330 a primària, 3.413 a l'ESO i 995 en batxillerat. "Els equips directius han treballat molt perquè la jornada de hui fora sense contratemps i tot el professorat ja es troba treballant de manera normal" va afirmar Fuster.

Josep Alandete va fer èmfasi en la importància del Pla Edificant gràcies a la inversió de més de 20 milions d'euros del Govern de la Generalitat. "Gràcies al compromís del Consell i al treball dels tècnics municipals hem acceptat el repte de millorar tots els centres. Treballarem perquè siga una realitat de la mà de les comunitats educatives" "Hui és el dia en què el nostre futur entra a les classes i hem de tindre cura des de totes les administracions. La nostra aposta és decidida, ja que l'ensenyament públic serveix per a combatre les desigualtats, donant a tots els xiquets i xiquetes les mateixes oportunitats independentment de les seues particularitats".

Finalment, Nacho Arnau ha informat que "és un dia on la ciutat reprén el seu pols i que no hi ha hagut cap incidència" i ha recordat que durant les últimes setmanes el departament de Trànsit i Mobilitat ha realitzat tot un seguit de mesures per tal de millorar la seguretat dels alumnes amb la renovació de la senyalística vertical i el repintat de tots els passos de vianants en els principals accessos als centres escolars.

Destacats