Cullera obri un pàrquing per a bicis amb videovigilància que funciona amb energia solar

Guardar

cullera
cullera

L'Ajuntament de Cullera és la primera localitat de la Comunitat Valenciana en obrir un pàrquing públic de bicicletes i patinets d'ús personal. Es tracta d'un model d'aparcabicis en forma de càpsula que està equipat amb videovigilància i amb control d'accés i que funciona amb energia solar.

El model d'aparcabicis que romandrà a Cullera durant els pròxims quatre mesos és un projecte pilot conjunt amb la Diputació de València i té capacitat per a set bicicletes i quatre patinets. La càpsula està tancada amb l'objectiu de donar major confiança i seguretat als usuaris per guardar les seues bicicletes en la via pública i prevenir actes vandàlics.

La finalitat de la iniciativa és promoure i afavorir l'ús quotidià de la bicicleta particular i donar major seguretat a l'usuari, qui a més de vegades no té espai a casa per resguardar la seua bicicleta.

La demostració del seu funcionament s'ha fet aquest matí on està situat l'aparcabicis (Avinguda-Diagonal del País Valencià) en presència de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el regidor d'Activitats Ambientals, Hugo Font, i el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Bernat Escolá, coincidint en una setmana on es commemoren el Dia Mundial de la Bicicleta i el Dia Mundial del Medi Ambient.

La diputada Gimeno ha explicat que «de vegades pensem que els carrers no són espais segurs per resguardar les nostres bicicletes o patinets, i aquesta experiència pilot és una forma de tindre la bicicleta aparcada de forma segura».

Per altra banda, Mayor ha explicat que en Cullera se'n fa un gran ús de la bicicleta i, a més, en aquests temps de crisi sanitària creada pel coronavirus i on probablement existeixen més dificultats en el transport públic «molta gent està apostant per sistemes de transport alternatius com la bicicleta per evitar possibles contagis».

Aquest garatge públic suposa un pas més en la línia que treballa el consistori de Cullera per a facilitar la transició cap a una mobilitat més sostenible al municipi, sobretot en els desplaçaments pel nucli urbà. Cal recordar que la implantació de la xarxa de carril bici al municipi li va valdre a l'Ajuntament de Cullera el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana en 2019.

Funcionament

Per tal de poder utilitzar aquest servei d'aparcabicis cal descarregar-se de forma gratuïta l'aplicació PVERDE, disponible a Google Play i a l'App Store, i després registrar-se en ella.

Una vegada dins, en la llista d'aparcaments de l'aplicació busca "Posa't en marxa Cullera" i polsa sobre aquest. Superat aquest pas tan sols hauràs d'escollir si vols obrir o tancar la porta polsant el botó corresponent, i ja podràs aparcar o recollir la teua bicicleta.

Destacats