Cullera flexibilitza les restriccions de competència municipal per garantir una desescalada prudent

La Junta de Govern acorda reobrir serveis i activitats locals amb les mesures de contingència adequades per a preservar la salut de la ciutadania

Guardar

cullera
cullera

L'Ajuntament de Cullera, en Junta de Govern Local extraordinària celebrada aquest matí, ha decidit implementar noves mesures de prevenció d'acord amb l'actual context sociosanitari, moment en el qual la ciutat presenta, amb data d'ahir, una taxa de 32,24 per cada 100.000 habitants considerada per les autoritats sanitàries de «risc baix».

Per a això, el consistori ha apostat per una desescalada prudent respecte a les activitats i instal·lacions municipals, unes mesures que entraran en vigor el pròxim 15 de març i estaran vigents fins al 12 d'abril sempre que es donen les circumstàncies sanitàries actuals.

Entre altres, l'Ajuntament reprén la programació cultural amb un 30% de l'aforament i un màxim dalt de l'escenari, en actuacions estàtiques, de 15 persones amb la separació preventiva de 2 metres de distància. A més, la Biblioteca Municipal habilitarà una sala d'estudi al 30 % de l'aforament amb les mesures de contingència adients i també es reobrin els museus amb un aforament màxim del 30 %.

Les instal·lacions esportives també s'obrin amb un aforament limitat del 30 %. És el cas del Pavelló Cobert, les sales de musculació i la piscina només en la modalitat de bany lliure. Les reserves a totes les instal·lacions hauran de fer-se per la web oficial.

L'atenció municipal també contempla canvis com la tornada del servei presencial tant de l'Oficina de Turisme com de l'oficina d'Atenció Ciutadana 'Atén'. Aquesta última obrirà ininterrompudament de dilluns a divendres de 8,30 a 18 h, també per atenció telefònica, i serà necessari demanar cita prèvia.

Pel que fa a Residència Municipal de Persones Majors s'adequarà una zona a l'aire lliure de visites amb grups reduïts i d'acord amb la normativa vigent d'unitats de convivència. Cal ressenyar que totes aquestes mesures de caràcter local se sumen a les aprovades ahir mateix per la Generalitat Valenciana.

Desescalada prudent

En paraules de l'alcalde Jordi Mayor, «a Cullera estem convençuts que la prudència és el camí. Estem en l'obligació de garantir al màxim la prevenció i salut de la nostra ciutadania, i per això, establim aquestes mesures dins d'una desescalada ordenada perquè després no hàgem de lamentar-nos».

El primer edil també ha fet incís en la necessitat de seguir amb el comportament exemplar de les darreres setmanes. «Estem preparats per a emprendre un camí conjunt amb la ciutadania de responsabilitat, on l'Ajuntament posarà totes les eines necessàries perquè Cullera siga una ciutat segura, responsable i conscienciada per tindre un futur il·lusionant», conclou Mayor.

Destacats