Cullera demana a la consellera l’adopció de més mesures restrictives

Guardar

cullera-ayto
cullera-ayto

L'Ajuntament de Cullera ha enviat una carta a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, perquè s'adopten més mesures restrictives que frenen l'augment de contagis a la comarca.

La carta sol·licita textualment «que la seua Conselleria i el Consell adopten mesures sociosanitàries més contundents per frenar el nivell d'incidència que en el cas de la nostra població ha passat en les últimes dues setmanes, d'uns nivells mínims de contagis, a unes xifres molt preocupants i una taxa que se situa en 1.390,87 (dades que de segur augmentaran en els pròxims dies)».

En aquesta també se sol·licita una reunió d'urgència amb la consellera «que ens ajude a aconseguir mitigar i millorar aquesta situació que tant ens preocupa i ens afecta a totes i tots».

A més, se li ha traslladat a la consellera Barceló que existeix un desfase entre les dades que arriben. «Que es registren les dades de forma coordinada entre Salut Pública i la seu electrònica de la Conselleria de Sanitat. Sense anar més lluny les dades autonòmiques de hui, 111 casos positius, presenten un desfasament respecte a les facilitades per Salut Pública que superen els 300 casos», explicita l'escrit.

L'índex d'incidència de la pandèmia als municipis de la comarca ha arribat a nivells absolutament insostenibles dels quals les competències municipals impedeixen prendre més mesures de caràcter preventiu.

De fet, el consistori ha esgotat els seus mecanismes per contenir el ritme de transmissió del virus. Mesures encaminades en els darrers mesos a la regulació estricta de totes les activitats culturals, esportives, econòmiques i administratives en la mateixa línia que les adoptades per la Conselleria i que, tot i això, no han aconseguit aturar l'actual tendència a l'alça de la pandèmia.

Per altra banda, el consistori ha volgut posar de manifest el treball 'braç a braç' amb les autoritats sanitàries de l'Àrea de Salut de La Ribera els quals traslladen el nivell de saturació i l'extraordinari sobreesforç al qual s'està veient sotmés el sistema de salut pública.

L'escrit també remarca l'intens treball de la Conselleria per implementar estratègies orientades al control del coronavirus i insisteix en el fet que la Conselleria ha comptat i comptarà amb la col·laboració de les administracions locals per vetlar pel compliment de les normatives i restriccions aprovades.

Destacats