La Residència La Vila d'Almussafes i la protectora Lucky reprenen el programa 'Estimem'

La iniciativa proposa teràpies d'estimulació amb animals de companyia per a les persones usuàries del centre

Guardar

Residencia La Vila de Almussafes
Residencia La Vila de Almussafes

Ahir, dimecres 20 d'octubre, va tornar a la Residència 'La Vila' d'Almussafes el programa 'Estimem', amb el qual les persones usuàries del centre geriàtric tenen l'oportunitat de participar en teràpies d'estimulació amb animals de companyia. El projecte, que va sorgir a la fi de 2018 i va haver de parar a causa de la pandèmia, torna a implementar-se amb periodicitat mensual gràcies a la col·laboració de Lucky Protectora d'Animals, l'entitat local al capdavant d'aquesta iniciativa.

La directora de la infraestructura, Esther Yubero, l'alcalde, Toni González, la regidora de Majors, Paqui Oliver, i la presidenta de l'associació encarregada de l'activitat, Beatriz Díaz, van participar durant la vesprada d'ahir en la reactivació del programa, que s'oferirà periòdicament gràcies a la participació de les gosses Yuca, de quatre anys, i Chiqui, de set.

'Estimem' va arrancar el novembre de 2018 com un projecte pilot i pioner a la comarca de la Ribera per a treballar l'estimulació afectiva i psicològica de les persones usuàries de 'La Vila'. El resultat, segons l'edil Paqui Oliver, "ha sigut més que satisfactori". "Hi ha estudis que demostren l'eficàcia d'aquesta mena d'activitats i qualsevol que assistisca a una d'aquestes sessions percep de seguida l'alegria i el benestar que transmeten aquests animals a les persones residents", assegura.

Lucky Protectora d'Animals desenvolupa aquesta iniciativa, integrada en el Programa Anual d'Activitats de la residència, de manera totalment desinteressada, ja que es tracta d'una activitat de voluntariat. Els seus responsables expliquen que amb aquesta mena de teràpies es pot millorar la qualitat de vida del col·lectiu de majors, ja que es potencia la recepció d'afecte i la sensació de tindre companyia, al que se sumen els records, les emocions i les experiències que es desperten.

Arxivat a:

Destacats