Almussafes participa en una trobada virtual per a commemorar el Dia Mundial de la Infància

Guardar

almussafes dia mundial infancia
almussafes dia mundial infancia

Com a una de les 14 ciutats amigues de la infància de la Comunitat Valenciana reconeguda per UNICEF Espanya, el Consell de la Infància i l'Adolescència d'Almussafes es va sumar a les celebracions entorn del Dia Mundial de la Infància, juntament amb les xiques i els xics membres dels consells municipals infantils d'Alcoi, Alzira, Castelló, La Pobla de Farnals, La Vall d'Uixó, Mislata, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent, Teulada-Moraira i Xàbia.

El passat dissabte 21 de novembre es van reunir en una trobada anual virtual amb l'objectiu de compartir experiències i de desenvolupar dinàmiques de treball al voltant de la temàtica del respecte pels drets de la infància, donat que les mesures adoptades per afrontar la crisi sanitària provocada per la COVID-19 van obligar a suspendre les sessions presencials de consells d'infància i d'adolescència.

En conseqüència, la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància en la Comunitat Valenciana, des del convenciment de què el dret a la participació infantil no es pot aturar, va decidir buscar alternatives per tal d'assegurar un espai de trobada i reflexió entre els xiquets i xiquetes integrants dels òrgans de participació municipal.

L'eix temàtic de la trobada virtual, proposada i desenvolupada pels mateixos xiquets i xiquetes, va ser el respecte, element indispensable per a l'exercici dels drets de tots, per a la convivència i la sostenibilitat. Els participants van abordar aquest concepte des de quatre perspectives fonamentals: el respecte al medi ambient, a la diversitat, a la igualtat de gènere i el respecte en la nostra conducta a les xarxes socials.

Les seues preocupacions i opinions sobre aquestes quatre facetes del respecte es van treballar mitjançant dinàmiques de joc i d'interacció, amb l'objectiu de condensar la seua visió i propostes en un manifest final. «Va ser una jornada realment productiva on, un any més, es va posar de manifest que la participació infantil aporta idees i propostes que contribueixen al fet que les ciutats siguen més amigables, sostenibles i segures», argumenta la regidora de la Infància, Raquel Godoy.

Aquesta trobada, liderada pels xiquets i xiquetes dels consells municipals infantils, i promoguda pels ajuntaments reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància juntament amb UNICEF Comité Comunitat Valenciana, va complir el seu objectiu de fomentar l'exercici del dret a la participació de la infància i l'adolescència, a més de respondre a la voluntat dels mateixos xiquets i xiquetes de conéixer-se, intercanviar perspectives i compartir temps en comú.

Destacats