Guadassuar, Onda, Elx i Oriola tindran restriccions en aforaments i reunions socials des d'aquesta nit

Als quatre municipis hi ha transmissió comunitària de COVID-19, per la qual cosa aquesta nit entraran en vigor 22 mesures que es mantindran 14 dies

Guardar

termometro covid
termometro covid

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat restriccions a Guadassuar, Onda, Elx i Oriola (i les seues pedanies) davant la transmissió comunitària continuada de COVID-19. Així ho acaba d'anunciar en la seua última roda de premsa davant els mitjans de comunicació, en la qual ha fet una crida a no abaixar la guàrdia especialment durant les reunions socials, que continuen sent el principal origen dels nous brots.

Barceló ha explicat que, davant la transmissió comunitària mantinguda de quatre ciutats, que han presentat una major incidència del virus i un degoteig important de brots, aquesta nit entraran en vigor 22 mesures restrictives que es desenvoluparan durant 14 dies. Una vegada finalitzat aquest període, es valorarà la possibilitat de continuar amb elles o d'alçar-les, ha afegit.

En el cas de Guadassuar (València), Elx i Oriola - així com les pedanies que formen part del departament de Salut d'Oriola, excepte en Oriola Costa i Torremendo - (Alacant), les 22 mesures es basen principalment en la reducció d'aforaments en cerimònies, comerços, hostaleria, activitats culturals, recreatives o esportives no professionals, que passaran del 75 al 50% en moltes d'elles, ha assenyalat la consellera, que ha matisat que en les pròximes hores es detallaran totes aquestes novetats. A més, les reunions socials hauran de reduir-se a un màxim de 6 persones i no de 10 com a norma, no com a recomanació.

D'altra banda, Onda, a Castelló, també estarà afectada per aquestes 22 mesures des d'aquesta nit i durant 14 dies, encara que en aquest cas l'aforament passarà del 75% al 60%. Així mateix, les reunions socials es permetran amb un màxim de 10 persones tant en l'àmbit privat com en el públic.

A més, tant en el municipi castellonenc com en el valencià i els alacantins, també hi haurà restriccions que es detallaran pròximament en residències de majors i de persones amb discapacitat. També ha puntualitzat que no hi haurà limitacions perimetrals, per la qual cosa la mobilitat no es veurà afectada.

https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2020/10/2020_8584.pdf

Segons ha assenyalat Barceló, en les últimes setmanes aquestes han sigut les localitats en les quals més ha augmentat i s'ha agreujat la incidència acumulada de COVID-19, principalment per brots que s'han originat en l'àmbit social i familiar i amb joves i adults entre 15 i 64 anys com a grups d'edat més afectats.

Així mateix, per al conjunt de la Comunitat Valencianes existeix una nova norma: el consum en barra haurà de realitzar-se en zones senyalitzades. En aquest espai, s'haurà de garantir la distància mínima interpersonal d'un metre i mig entre comensals (un màxim de quatre) i cambrers o cambreres.

Respecte a l'oci nocturn, Ana Barceló ha subratllat que, encara que comprén "el difícil que és la seua situació, ha de prevaldre la salut". En aquest sentit, ha deixat clar que els locals no obriran les portes "fins que no es faça en tota Espanya".

Finalment, la titular de Sanitat ha fet una crida a no abaixar la guàrdia durant les reunions socials per a seguir amb la menor incidència acumulada d'Espanya, "perquè malgrat que sembla una bona dada, estem en un altiplà però no baixem, que és el que hem de fer".

Destacats