Les obres de la passarel·la de Cogullada s'iniciaran en el primer trimestre de 2021

El conseller Arcadi España ha visitat aquest matí Carcaixent per tractar diverses qüestions relatives a Mobilitat

Guardar

visita conseller mobilitat arcadi españa carcaixent
visita conseller mobilitat arcadi españa carcaixent

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat en la seua visita a Carcaixent que, en aquest primer trimestre de l'any, s'iniciaran les obres per a la construcció de la passarel·la ciclopeatonal que connecte el nucli urbà de Carcaixent amb el de la Cogullada. A més, també ha ratificat la voluntat de la Conselleria de participar en el projecte d'unir Alzira i Carcaixent de forma segura i sostenible a través d'un vial amb carril de ciclovianants a través de la CV-41.

La passarel·la de Cogullada respon a una demanda històrica, ja que en l'actualitat els dos nuclis es troben comunicats per mitjà de vies de circulació de vehicles, però no existeix itinerari per a vianants o ciclistes que els connecte. Les obres a executar tenen l'objectiu de dotar d'accessibilitat no motoritzada a aquesta zona urbana que té un elevat potencial d'ús.

Per a l'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, l'inici de les obres «dona la possibilitat que durant el primer trimestre puguen estar finalitzades les obres suposa una molt bona notícia per a tota la població, ja que, a més d'afavorir la mobilitat sostenible, donarem solució a un problema de seguretat veïnal».

El nou itinerari que ha projectat la Conselleria tindrà el seu inici al carrer Emilio Donat, després del seu encreuament sobre el barranc dels Gaianes. Ampliant la plataforma del vial cap a l'est, l'itinerari ciclopeatonal discorrerà cap al sud. En aquesta zona s'aprofitarà l'espai entre el vial i la línia de façana de la parcel·la annexa.

Posteriorment l'itinerari ciclopeatonal travessarà sobre la línia del ferrocarril aprofitant l'estructura existent. En aquesta estructura es reduirà l'ample de zona destinada al trànsit de vehicles per a poder dotar al nou itinerari d'un ample mínim suficient.

Després de travessar sobre la línia del ferrocarril, el nou itinerari conclourà connectant amb la prolongació del carrer Major en direcció a Cogullada. En aquesta zona, de nou s'aprofitarà l'espai resultant entre el vial i el tancament de les parcel·les annexes. Al seu torn, l'actuació es completarà amb els treballs de jardineria i enllumenat de l'àmbit.

Un altre dels punts tractats ha estat la voluntat de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de col·laborar amb els ajuntaments de Carcaixent i Alzira perquè puguen connectar-se a peu, amb bicicleta o patinet en les mateixes condicions de seguretat que té el transport motoritzat. Per al conseller, "es tracta d'atendre una demanda dels veïns i veïnes d'aquestes dues localitats, que incidirà directament sobre la seua qualitat de vida, facilitarà la connexió entre aquestes dos importants ciutats, proporcionarà noves alternatives a l'esport i a l'oci saludable i ajudarà en la lluita contra el canvi climàtic".

En el mateix sentit, Paco Salom, insisteix en el fet que la millora que suposarà per a totes les persones que han de dirigir-se al seu lloc de feina diàriament, tant des de Carcaixent com des d'Alzira, facilitant la mobilitat, però sobretot la seguretat en una zona que actualment està molt degradada i que presenta problemes de seguretat.

Amb aquestes actuacions la Generalitat fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: millorar la seguretat viària de les carreteres, analitzant per a això tant el trànsit dels vehicles com dels vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans en la seua confluència amb les carreteres i fomentar la mobilitat sostenible, ha conclòs el conseller.

Arxivat a:

Destacats