La CHX visita Carcaixent per avaluar la problemàtica dels barrancs de Gaianes i Barxeta

El Comissari d’Aigües i personal tècnic de la Confederació visiten la localitat per valorar sobre el terreny els problemes que presenten els barrancs de la seua titularitat

Guardar

visita CHX
visita CHX

Miguel Polo, Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha visitat este matí Carcaixent, en resposta a la crida feta des del consistori per avaluar alguns dels problemes que presenta la localitat en relació als barrancs que són de titularitat d’este organisme. Després d’una reunió tècnica, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i el Comissari acompanyats personal municipal i de la CHX han visitat el barranc de Gaianes i Barxeta.

La primera parada ha estat la zona de Gaianes al Barri dels Quatre Camins on s’han mostrat els problemes que presenta la zona del col·lector, reparat per l’Ajuntament en 2018. No obstant la falta de neteja de la zona no ha acabat amb els episodis de contaminació d'aigües, males olors i presència de mosquits que pateix el veïnat.

Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, esta part del barranc requereix una actuació urgent "estem davant d’obres inacabades que provoquen problemes de salubritat de forma continuada en la zona". L’alcalde ha traslladat la queixa constant dels veïns i veïnes del barri "els planejaments globals i projectes tècnics no sempre s’entenen, perquè el veïnat vol solucions ja que l’aigua estancada provoca l’aparició de mosquits i males olors". Salom també ha afegit que el consistori ha dedicat grans esforços per pal·liar les molèsties, "hem invertit molts diners en la neteja de la zona que sabem que són actuacions per eixir del pas ja que en poques setmanes la situació torna a ser la de sempre, insalubre, per això demanem la col·laboració de la CHX, per a buscar una solució efectiva".

Després s’ha visitat la zona del Barranc de Barxeta on el personal tècnic municipal ha explicat els problemes que es generen durant els episodis de fortes pluges, especialment per a la població de Cogullada. Des de l’Ajuntament s’ha proposat estudiar mesures d'àmbit local que permeten disminuir el risc d'inundació, com la construcció d’una mota protectora i ampliar els ulls de pas en la zona del Pont dels Soldats opcions que, com ha recordat l’alcalde, "ja s’han traslladat a la CHX amb anterioritat i, segons el personal tècnic, es tracta de solucions relativament senzilles i no necessàriament cares que permetrien que l'aigua no entre en els carrers de Cogullada ja que el veïnat no pot estar pendent del Barxeta cada vegada que plou amb intensitat".

Destacats