Els XXV Premis Literaris Ciutat de Carcaixent ja tenen guanyadores i guanyadors

Amb més de dues dècades de trajectòria, el certamen continua amb bona salut

Guardar

premis literaris ciutat carcaixent
premis literaris ciutat carcaixent

La XXV edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent ja tenen guanyadors i guanyadores. Es tracta d'un certamen literari que demostra el compromís de l'Ajuntament de Carcaixent i d'Edicions Bromera amb el foment de la lectura i l'escriptura entre la joventut, una aposta que es manté ferma després d'un quart de segle de trajectòria. Un any més, aquesta convocatòria ha estat adreçada a l'alumnat que cursa el segon cicle d'ESO, Cicles Formatius de Graus Mitjà i Superior i Batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 18 anys.

Entre tots els joves escriptors i escriptores que s'hi han presentat enguany, els guardonats han sigut els següents:

Premis de Narrativa Curta Soler i Estruch:

  • 1r premi: Els murmuris del bosc, d'Elsa Rosell Vives, alumna de 1r. de Batxillerat de l'IES Rei En Jaume d'Alzira.
  • 2n premi: Quadrada vida, de Claudia Andrés Súarez, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent.
  • Finalista: Una composició perfecta, d'Ayanelis Brigitte Sarango Matamoros, alumna de 2n de Batxillerat de l'IES 25 d'abril d'Alfafar.
Premis de Poesia Arminyana i Canut:
  • 1r premi: Primaveres adolorides, de Lucía Rojo Vives, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi El Armelar de Paterna.
  • 2n premi: Sentiments oblidats, de Pedro Laosa Molina, alumne de 4t. de l'ESO del Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent.
  • Finalista: Poemes abstractes, d'Aida Cogollos Chorro, alumna de 1r. de Batxillerat del Col·legi San Antonio de Pàdua de Carcaixent.
En els treballs guardonats es veuen reflectides les inquietuds dels joves, com el primer amor o les classes, però també sentiments universals com la felicitat, l'amor, la família, la soledat, la por a la mort o la solitud, a més de temes atemporals com la creativitat, el destí o la literatura.

Els primers premis rebran 450 €; els segons premis, 250 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 150 €. Els sis textos seleccionats enguany (tres de narrativa i tres de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova».

El jurat ha estat presidit per Pasqual Pastor, regidor de Cultura i Patrimoni, i el componien els professors de valencià Alícia González, Juan José Orquín i Rafael Pla; la tècnica de biblioteca Cristina Calpe; l'escriptor Josep Millo; Enric Salom, com a representant d'Edicions Bromera, i Lola García Hinarejos, com a secretària.

Malgrat la pandèmia sanitària per COVID-19, els Premis de Carcaixent han continuat el seu recorregut, alenant la joventut a la creació literària durant el passat estat d'alarma. L'ajuntament de Carcaixent té previst que els Premis es lliuren de forma presencial, seguint les mesures sanitàries, en funció de com evolucione la situació de la pandemia.

Destacats