Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent convoquen la 26a edició

El divendres es va celebrar un acte virtual on es van presentar les bases i es va fer un reconeixement als guanyadors i guanyadores de la passada edició

Guardar

premis literaris carcaixent
premis literaris carcaixent

El divendres es va celebrar de forma virtual la presentació de les bases de la 26a edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent i el reconeixement a les guanyadores i guanyadors de la 25a edició, ja que a causa de les restriccions sanitàries no es va poder fer de forma presencial. Pasqual Pastor Boqueta, regidor de Cultura, i Josep Gregori, editor de Bromera, van ser els encarregats de llegir els i les joves mereixedors dels guardons de la passada edició i van presentar les noves bases.

L'acte virtual va comptar també amb la participació de guanyadores i guanyadors d'anteriors edicions, professionals de l'escriptura i professorat que van animar a la participació de l'alumnat en aquest certamen, ja que suposa una magnífica oportunitat per apropar-se al món de l'escriptura i descobrir noves capacitats.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-sisena edició, són una prova destacada de l'aposta de l'Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia.

El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En ambdues, poden participar les persones menors de 20 anys que cursen el segon cicle d'ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior, i batxillerat de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar les seues obres, originals, inèdites i en valencià, en el format establert a les bases del certamen abans de les 21 h del pròxim 7 d'abril.

Les persones guardonades amb els primers premis de cada modalitat rebran 450 €; les dels segons premis, 250 €; i les finalistes rebran, cadascuna, un lot de llibres valorat en 150 €. A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XXVI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent estarà format pel regidor de cultura o una persona representant, que el presidirà, quatre persones representants del sector educatiu, un/a autor/a de prestigi, un/a representant de Bromera i un/a bibliotecari/a.

Pasqual Pastor Boqueta, regidor de Cultura, ha animat a la participació de tot l'alumnat en les diferents modalitats i a formar part de la història d'aquest certamen «en el que sense dubte té com a màxim reconeixement poder veure els treballs publicats».

Destacats