Carcaixent se suma a la campanya “Mans al Riu”

La campanya de voluntariat ambiental celebra la seua desena edició netejant una zona del barranc de Barxeta

Guardar

Carcaixent v3 [25 copias] (1)
Carcaixent v3 [25 copias] (1)

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Carcaixent, se suma a "Mans al Riu", la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, amb la neteja d'una zona del Barranc de Barxeta el diumenge 29 de setembre. Aquesta campanya celebra enguany la seua desena edició i, seguint l'esperit d'anys anteriors, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d'atendre a l'estat dels rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

"Mans al Riu" és una jornada de neteja de rius que s'organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l'estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels residus. Des de Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes, senyalen que "cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura". Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada les i els monitors informaran les persones participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

A més de Carcaixent, la campanya arribarà enguany als municipis d'Albalat de la Ribera, Alborache, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Borriana, Canals, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Gandia, Guardamar del Segura, L'Alcora, L'Alcúdia, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Yátova, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Carcaixent, Paula Lozano, ha volgut animar a la ciutadania del municipi a sumar-se a l'acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes, «en els darrers mesos hem observat una preocupació social creixent sobre la presència de plàstic en els nostres ecosistemes, accions com la de «Mans al Riu» són molt importants per traslladar aquestes preocupacions al nostre entorn immediat i agafar consciència del problema».

Així la regidora ha explicat que totes les persones que vulguen unir-se a aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d'acudir el dia 29 de setembre, a les 10 hores, a l'esplanada enfront d'Olives Corbí des d'on s'accedirà al punt d'actuació. L'organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533).

Destacats